Goede tips komen al voorbij. Mijn tip: absoluut geen producten waar kunstmatige zoetstoffen in zitten. Daarnaast koolhydraten verminderen. Groente vermeerderen (hele dag door) en proteïne vermeerderen. Ik merk bij mijzelf dat ik echt lat heb als ik teveel koolhydraten eet. Bij mijn avondeten doe doe ik het wel. Maar probeer op de dag zo min mogelijk. Wel iets maar geen grote hoeveelheden.
Ik ontbijt met 250 ml yoghurt. Soms wat muesli of cruesli er in. Heel soms ipdv een lepeltje frambozenjam. 4 vd 7 dgn kale yoghurt ongeveer. Ik neem het ook gewoon mee naar mijn werk. Muesli/cruesli wel apart. Ik hou van knapperig
Tussen de middag wil ik het liefst een salade. Meestal koop ik een zakje sla van 200 gr. Soms gemengd. Soms alleen ijsberg met kruiden of zo. Dan gaat daar standaard nog een halve komkommer bij en een handje snoeptomaatjes. Verder dan soms een stengel bleekselderij. Wat augurkjes. Ook maar net wat ik op m'n werk heb liggen. Verder dan een blikje tonijn of een bol mozarella of wat fetakaas. Waar ik trek in heb. Ik heb altijd een potje saladekruiden op m'n werk staan en peper en zout. Dus daarvan ook wat.
Als ik geen salade eet, dan meestal 5 crackers (wasa achtige) met kaas of zo. Ik eet ze liever niet te vaak. Die crackers gaan wel wat verspreid over mn werkdag.
Het liefst neem ik ook nog een banaan mee. Die eer ik dan om een uur of elf. Verder drink ik mn koffie van thuis en water en thee.
Avondeten is bij mij momenteel vooral makkelijk en snel klaar. Dus vaak rijst of pasta met veel groente en wat vlees, vis of kip. Uiteraard hebben wij ook wel eens makkelijk eten. Maar ik probeer de dag erna wel wat te balansen.