M@rina schreef: Rundvleeskroketten/bitterballen, garnalenkroketten, ragout (kip, rund, champignon) appelmoes, brood....Oooh, die maak ik ook! Kroketten en bitterballen naar recept van oma
He gelukkig, maak ik toch meer zelf dan ik dacht
Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke
M@rina schreef: Rundvleeskroketten/bitterballen, garnalenkroketten, ragout (kip, rund, champignon) appelmoes, brood....Oooh, die maak ik ook! Kroketten en bitterballen naar recept van oma
Thessa en Shanti schreef: Hoe maak je die bitterballen? Vanwege mijn overgevoeligheid voor e621 kan ik geen bitterballen uit de winkel eten, dat is wel iete wat ik mis.Ik maak ze als volgt;
constance.blokzijl schreef: Ik maak ze als volgt;Kruiden zullen we dan inderdaad zelf doen. Doe je er nog een paneellaagje omheen? En dan in de frituur lijkt me?
Pond rundvlees; even aanbraden in roomboter en vervolgens minimaal 3 uur sudderen met een laurierblaadje en ik doe er zelf altijd rundvleeskruiden bij. (Durf niet te zeggen welke e nummers daar in zitten, maar anders is er vast wel een kruidenmix zelf samen te stellen)
Als het vlees goed gaar is haal ik het met een vork uit elkaar en terug in de jus, dan doe ik er een bloempapje bij tot er een stevige ragout ontstaat. Dat gaat vervolgens een kleine 24 uur in de koelkast en daarna kun je bitterballen of kroketten maken van de ragout!
Thessa en Shanti schreef: Kruiden zullen we dan inderdaad zelf doen. Doe je er nog een paneellaagje omheen? En dan in de frituur lijkt me?Uiteraard doen we er een paneerlaagje om heen, wij doen meestal ei, paneer, ei en dan nog een laagje paneer. En ik vergat ik doe de bitterballen en/of kroketten ook minimaal 24 in de vriezer voor ze in de frituur gaan. Ze zijn dan steviger en zuigen niet zoveel vet op als wanneer je ze meteen in de frituur gooit.
Thessa en Shanti schreef: Hoe maak je die bitterballen? Vanwege mijn overgevoeligheid voor e621 kan ik geen bitterballen uit de winkel eten, dat is wel iete wat ik mis.hier mijn recept":
baileys schreef: Ik ben nu voor het eerst bezig met kippenragout. Vraag me vanavond maar of het gelukt isWas jammie. Volgende fase wordt kroketten.
pallas schreef: Vroeger deed ik van alles zelf. Van bakken en naaien tot klussen in huis. Nu doe ik op een hele goeie dag zelf koken. Vooral lekker vers. Pakjes gebruik ik liever niet. Ik wil me meer verdiepen in gezong vegetarisch of veganistisch koken.Sokken breien is zo fijn om te doen!
Verder wil ik sokken en sloffen breien gaan proberen deze winter.