Hej allemaal!
Bijna een jaar geleden ben ik met 2 katten (6,5 en 1,5) naar het zonnige Turkije verhuisd. De verhuizing heeft de nodige stress met zich meegebracht en toen ik in juni voor 2 weken in Nederland was, is mijn oudste kat gestopt met eten. De oppas heeft haar naar de dierenarts gebracht, bloedonderzoek, tandcontrole, infuus met glucose en mineralen. Niets hielp. De uitslag, depressie en dwangvoeren... Toen ik na 2 weken terug kwam was ze de helft van wat ze was. Nu mocht ze wel iets afvallen, maar niet op deze manier.
Pas na een maand is ze weer normaal gaan eten. Ze was al wel van de dwangvoeding af, ze at gekookte kip en gebakken eieren en de duurste zakjes natvoer.
2 weken geleden ben ik verhuisd naar een groter appartement en moest ze weer wennen aan een andere omgeving, met als gevolg dat ze weer niets anders wilde eten dan kip, roerei en boterhammen met smeerkaas. Natuurlijk net nadat ik 15 blikken en 5kg brokken gekocht had
Ik heb me eerder al wel eens ingelezen over barf en rauw voeren, en dacht daar nu weer aan. Met behulp van menu’s op dit forum heb ik mijn eigen menu samengesteld naar het menu van kat Laika.
Alles bij elkaar scharrelen was nog een opgave, want de Turken snappen er niks van. Mijn vriend heeft een half uur op de grond gelegen van het lachen toen ik vroeg of hij met me mee wilde naar de slager voor mijn kat
4 slagers later en een hoop lira’s armer kwamen we thuis met het volgende:
950g schaap, lam rund vleesmix,
650g kip, kalkoen mix
750g lamshart en runderlever
Bij geen enkele slager hadden ze kipkarkas, of kleine vogeltjes. Ik heb dus door dit mengsel (ik heb alles fijn laten draaien door de slager) gemalen eierschaal gemixt.
Dit mengsel moet genoeg zijn voor ruim 3 weken, even kijken of het mevrouw bevalt.
Als het goed gaat, wil ik mijn eigen vleesmolen gaan aanschaffen om zelf botten te gaan malen van de hele kippen die ik dan maar koop.
Vlees (rood vlees, kip is hier geen vlees ) is ontzettend duur hier, orgaanvlees dan wel goedkoper. Kip is goed te betalen en ik kan gratis aan vis komen. Met mijn salaris van €500 moet ik toch een beetje opletten wat ik doe..
Kan ik mijn menu straks gaan samenstellen uit kippenvlees en vleesbot, rund en lams organen en vis? En dan rood vlees als het in de aanbieding is? Is dat dan genoeg afwisseling?
Mevrouw heeft nu 3 keer gegeten van haar nieuwe, super de luxe voer, gemixt met warme kippenbouillon en stukjes gekookte kip en het bordje gaat meteen helemaal leeg
Misschien dat ik volgende week wat kippenvleugels haal om te kijken of ze die wil kluiven.
Tips en aandachtspunten zijn meer dan welkom!