- vr 18 okt 2013, 07:58
#2787855
Ik heb nog nooit een wildkarkas proberen meppen.
Die worden ofwel gemalen (Luis en Kleintje), ofwel in zijn geheel gevoerd (Cuzco).
Maar eendennekken, bio-kippennekken, bio-kippenvleugels en parelhoen ging prima. Mept-ie gewoon tot moes. En als Cuzco iets te hard vind en laat liggen, mep ik er ook nog even op zodat hij het wel wegkrijgt. De hamer weegt niet veel, maar als je zelf kracht kan zetten, maakt dat niet uit. Hij gaat er niet stuk van.
Ik heb wel gemerkt dat als je de kant met kleinere tipjes gebruikt, je bij nekken minder spetten hebt en dat het vlees mooier intact blijft. De dikkere kant gebruik ik enkel voor grote karkassen even voor te bewerken en dan weer met de kleinere topjes het bot echt fijn meppen. Botjes die al plat zijn (zoals vb konijnribben of schouderbladen van gevogelte), krijg je natuurlijk niet meer platter en ook niet stuk met deze hamer.