cath schreef:
Het is eigenlijk wel grappig, bij ons is het net rundsvlees, en ja, ook konijn zelf gemalen, waar ze het gekst op zij.
, inderaad wel duur,maar als, ze het dan opeten is het ok. En zoals je zegt, vlees, weggooien vind ik persoonlijk ook erger dan andere dingen! Hoogllanderrund, daar begin ik niet mee, das zeker 24 euro de kilo, das misschien goed als je der maar eentje hebt. Het gewoon rundsvlees is hier 10euro is duur genoeg. Kip vinden ze eigenlijk niet lekker, ik heb de indruk dat er veel katten zijn die niet zo dol zijn op kip! Is tegenwoordig ook niet meer, goedkoop trouwens. Wild, dat is dan fazant enzo, neem ik aan?
24 euro/kg?
En jij geeft 10 euro/kg uit?
Nee, mijn hooglanderrund kost geloof ik (nu moet ik denken ze) 2,50 euro/kg. Denk ik. Het is dan wel het kopvlees en daar zitten nog een deel lippen bij. Die kan je drogen maar ik maal ze hier onder de kvv wanneer ik zelf eens moet malen. Als je het puur zuiver mooi vlees bekijkt komt dat dan wel wat duurder uit, maar nooit meer dan 5 euro/kg.
Ik geef aan spier heel zelden meer dan 3-3,5 euro/kg uit. Vaak wat minder, en als ik het ontvet, en bereken hoeveel ik dan weggooi, gaat het mooie vlees nooit boven de 5euro/kg.
Maar mager vlees is vaak goedkoper: vb kalkoen voor 2,5 euro/kg, gans voor 3,5 euro/kg, enz... Bij uitzondering eens 2 kg fazant gekocht aan 5 euro/kg. Maar dan ook maar 2kg, geen 10.
Kip is gekent als lekker en goedkoop, maar ik voer er enkel vleesbot en orgaan van. Geen filet, geen billen enz... Gewoon uit principe. Die kippen worden gedood voor hun billen en filets voor menselijke consumptie. Al de rest is afval. En dat krijgen mijn katten dus, maar geen zaken waar extra kippen voor zouden sterven.
Ik moet zeggen dat ze hier het laatste half jaar voornamelijk bio-kip gehad hebben. Das iets gezonder, maar ook wel een stuk harder en wat anders van smaak.
Van wild voer ik dus gans, wilde eend, fazant, patrijs,... Haas vind Luis niet lekker, Kleintje en Cuzco wel maar dan verse haas, niet diegene die voor menselijke consumptie bestorven is. En das altijd een risico, dus ik koop het waarschijnlijk niet meer. Haas is ook erg hard, van karkas.
Hazenlever koop ik wel eens graag, als ik eraan kan komen.
Fazant en patrijs heb ik niet veel, das meer als extra, maar wilde eend en gans staan hier standaard op het menu.
Maar het is maar rondkijken waar je aan kan geraken en dan uitproberen of ze het lusten. En een beetje volhouden is ook altijd aan te raden. Dus een paar keer opnieuw proberen. Zo luste Luis in het begin geen parelhoen. IK had een kg ergens overgenomen om te proberen en hij moest het niet. OOk niet gemalen en gemengd onder een beetje kip. Ale, onder veel kip en konijn ging het er toch in, maar vaak met lange tanden. Tot de laatste portie. Die werd plots lekker bevonden.
Een dik half jaar later kon ik aan mooi bevleesde karkassen geraken (ik vind parelhoen doorgaans te kaal, maar die van Job zijn mooi) en nu is het een favoriet.