Ok, Pearlsofpassion
Ik denk dat je gelijk hebt over de 50% vleesbot en 50% spiervlees. Daar ga ik nog even achteraan. Ik weet vrij zeker dat er geen organen in zitten, omdat ze dat bij hun andere producten heel netjes vermelden. Ik moet dus alleen uitzoeken of jouw idee van die 50% spiervlees klopt en hoe de kwaliteit is. Fingers crossed voor 50% goede kwaliteit spiervlees, want dat maakt het allemaal weer een stuk makkelijker
Voor de duidelijkheid: met mixen bedoel ik eigenlijk niet deze vlees/bot mixen of de hart-vleesbot mix (is wel een mix maar er zit veel van hetzelfde in zeg maar
). Ik heb geen mixen genoemd omdat het me dus zo'n gedoe leek met de scheve verhoudingen. Maar zoals jij het uitlegt, kan ik ze nog eens in overweging nemen.
Hier zijn wat voorbeeldjes van mixworsten:
- Konijn "50% vlees/bot (karkas), 35% orgaan en vlees (hart, vlees, nier), 15% maag" <-- deze lijkt het bedrijf niet langer te verkopen
- Kippenorgaanmix: "40% maag, 40% lever, 20% hart"
- Wild: "Vlees van wild zwijn, ree, hert en eland. Vleespoets*, lever, keel, long"
* vind ik moeilijk te vertalen, volgens mij restvlees dat er overal tussenin hangt, omdat ze organen en andere onderdelen apart noemen.
Als de fabrikanten toch eens gewoon heel precies in percentages erbij konden zetten wat erin zat!
Nog een andere vraag: op welk vetgehalte moet ik mikken? En zit er dan verschil tussen of het kittens zijn, gecastreerde kittens of volwassen katten?