Bloem is gemaakt van tarwe, dus graan.
Je zou ook rijstbloem kunnen nemen, maar rijst is ook een grassoort en is voor hele allergische honden ook niet zo geschikt. Je zou wel notenmeel (van bv amandelen, of zelf handje ontvliesde amandelen malen in de koffiemolen) kunnen nemen. Dan nog lijkt me dunne plakjes vlees of orgaan drogen in de voedseldroger veel makkelijker. Na het drogen zijn de plakjes of repen in nog kleinere stukjes te knippen.
Voor hondenkoekjes staat er ergens in de bieb dacht ik wel een draadje met recepten. Ze zijn niet allemaal geschikt voor gevoelige of allergische honden.
Wil je zetmelen totaal vermijden, kom je toch al snel bij (zelf)gedroogde dingen uit. Wat wel mogelijk is in theorie, zijn zelfgemaakte gehaktballetjes. Gemalen vlees (eventueel met wat fijngemalen orgaan) mengen met een ei en naar smaak wat kruiden (en voor mijn part specerijen die ook kunnen). Dan kleine balletjes draaien en deze bakken (pan of oven) of drogen. Het wordt wel een klef geheel en ik weet niet of de binding van alleen ei voldoende is om het niet uit elkaar te laten vallen. Als dat niet is, zou je er wat notenmeel doorheen kunnen doen. Notenmeel is wel 'zwaar' en heeft een andere binding dan iets als bloem. Kikkererwtenmeel is volgens mij voor honden minder geschikt en bij hele allergische honden is notenmeel ook niet zomaar aan te raden.