uiers worden als meat "byproduct" in de meeste brok en blikvoer gebruikt, net als veel andere onderdelen die niet veel waarde hebben en meer als volume gebruikt word.
Ik zou het zelf niet geven omdat het meer vel dan vlees is.
Wanneer het op de foto 'n pens is ,dan kan je 't wel geven.
Ik zou geen bevroren vlees geven, maar eerst laten ontdooien
Drijver schreef:
Volgens Donath:
"Melkslib uit de centrifuge. Ook al hebben de daarin voorkomende bestanddelen nog wel voedingswaarde, toch is dit slib een uiterst gevaarlijk voedsel. Niet alleen, dat het vuil van de koeien, als aarde, huidschilfers, faeces en haren erin terecht komen, ook worden er coccen, etter en bloed uit ontstoken uierkwartieren, bacteriën en bacillen, ook de gevaarlijke tbc-bacillen, ingeslingerd. Niet alleen, dat het dus voor de honden gevaarlijk is, ook de mens, die ermee omgaat, kan het gemakkelijk infecteren. Tijdens de wereldoorlog zijn er tal van honden en nesten mee te gronde gegaan. Ook koeienspenen en uiers voedere men om dezelfde redenen nimmer rauw".
ik voer ze hier dan ook niet.
milkslip is 't restant wat overblijft na het centrifugeren van de melk....dat heeft dus eigenlijk niks met de uier zelf te maken,
en de melk komt er schoon uit hoor (alleen wanneer er 'n tepel ontsteking zou zijn kan er vuil in zitten)
Vroeger toen de koeien nog met de hand werden gemolken, had je meer kans dat er vuil of haar in de open emmer terecht kwam voordat 't in de melkbus werd gedaan.
In de moderne bedrijven komt de melk vanuit de uier, door slangen en pijpen, rechtstreeks in de grote tank terecht en is de kans op vuile melk practies uitgesloten.