Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

#1902363
vanaalst schreef: waarom stoom je zoveel, je eerst lijstje bedoel ik...
behalve de boontjes en bataat,pompoen stoom of kook ik niks...
Eigenlijk hier door: http://barf-natuurlijk.nl/barf/barf_gro ... onden.html Er staat dat met koken de vitamines verloren gaan. Bij stomen, niet te lang, is dit niet het geval, maar gaan wel de celwanden kapot. Het maalt daarna een stuk prettigger fijn. Ik had nog wat zelfgetrokken, zoutloze kippenbouillon staan en heb die samen met de groentes in de foodprocessor gegooid, en heb nu echt prachtige 'groentepap'.
Beetje olvaritachtig... ;)
Vandaar dus het stomen.
#1902377
Paquita schreef: Eigenlijk hier door: http://barf-natuurlijk.nl/barf/barf_gro ... onden.html Er staat dat met koken de vitamines verloren gaan.
In de hondenmaag kan rauwe groente niet worden afgebroken. Honden missen het enzym om het cellulose in de wanden van plantencellen af te breken.
Ze kunnen de waardevolle inhoud van de cellen niet verteren, tenzij de celwanden op de een of andere manier vernietigd worden.

Even geplakt van de site...
Het hoeft niet perse gekookt of gestoomt te worden om de celwand te verbreken......pureren breekt ook de celwand
En daarom malen of pureren we de RAUWE groentes om precies hetzelfde  te bereiken
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door