[quote="Angelique"]
Hoezo niet. ??? Ik vind het best spannend om te weten hoe vet het vlees is wat ik voer.
Hier dus ook geen gehakt op het menu.
[/quote]
Staat er bij jullie niet aangegeven hoeveel % vet er in de gehakt zit?
Ik heb meestal de mager gehakt met heel weinig vet voor ons zelf, met niet meer dan 10 % vet.
de honden kunnen wel iets meer vetgehalte hebben hoor, maar ik neem aan dat het meestal 80% vlees en 20% vet mag wezen volgens de warenwet of zo?
Ik had even gezocht, hier staat max. 25% dan:
De normen voor het vetgehalte van gehakt liggen in Nederland vast in het Warenwetbesluit Vlees, gehakt en vleesproducten. Rundergehakt mag maximaal 25 gram vet per 100 gram vlees bevatten, mager rundergehakt maximaal 15 gram. Voor (biefstuk)tartaar geldt een maximum van 10 gram per 100 gram [1]. Gehakt is ook te koop onder de naam half-om-half, dat wil zeggen dat het deels uit rund- en deels uit varkensgehakt bestaat. Een variant komt voor bij sommige Islamitische slagers, een mengsel van rund- en lamsgehakt.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Gehakt
Maar met de kwaliteit bedoel ik ook welke spiervlees er als gehakt word gemaald,of het mals of taai vlees is,
en dan maakt het niet uit of het snippers van de bil of van de nek zijn.