Pinokio schreef:
Waarom worden al die varkensoren dan in de dierenwinkels aangeboden?
Sorry, maar mijn verhaal over het runderbot klopt wel. Schenkelbeen is het beste bot van de koe die je kunt geven. Sorry, maar tijdens mijn opleiding tot paraveterinair heb ik dit ook moet leren en werd mijn slagersverhaal tevens bevestigd. Vraag het maar eens na bij je DA. Runderbeen is lekker hard en is bedoel om je hond lang kauwplezier te geven en niet als dagelijks voedsel.
Bij varkesvlees geldt hetzelfde als bij runderen. Is iedereen BSE vergeten? Dat BSE gebeuren komt het meeste voor in het botgedeelte wat bij de rund bij de ribben zit. Dus als je lekker aan je T-bone steak zit te kluiven, vergeet dan vooral het BSE verhaal niet
Varkensoren zijn een puur afvalproduct. Als men daar op een simpele manier geld van kan maken doet ze dat. Daarom liggen ze in de DSZ, maar dat is niet meteen synoniem aan "gezond zijn".
Aan Aujeski hoef je niet te denken, dat geldt alleen voor rauw onverhit varkensvlees. Wel krijgen veel honden jeuk van varkensvlees en daarom is het zowieso geen aanrader. Daarbij zijn de oren in de DSZ vaak nog met discutabele middelen geconserveerd.
Als ik hier en daar hoor wat dierenartsassisten eruit durven te kramen dan ben ik verder totaal niet onder de indruk van de kennis die daar tentoon gespreid wordt.
Hier op Barfplaats voeren we onze honden (en katten) eetbare botten en daarvoor gebruik je rauwe (niet-dragende) botten van jonge dieren.
De runderpoten e.d. waar jij het over hebt zijn leuk om een beetje op te kluiven, maar meer ook niet. Nadeel van die dingen is ook nog dat gebitten er finaal op afbreken of wel erg hard slijten.
Dat BSE-verhaal van je zou ik als ik jou was nog maar even laten verifiëren