Magnetron en oven is wat anders he?!
En dan heb je bij de magnetron ook nog de verwarmstand en de ontdooistand (en nog vele andere standen).
Maar wat jij in je eerdere berichtje zei, kan ik me nog wel indenken.
Laatst had ik het vlees blijkbaar net iets te lang in de magnetron gehad, toen was het wel iets verhit.
Als ik het vlees zo uit de diepvries haal, gooi ik het meestal heel even in de magnetron, zodat het iets ontdooit.
En daarna, bij bijvoorbeeld gehakt, met de vork plat drukken/ uit elkaar halen, zodat het binnenste ook kan ontdooien (op het aanrecht).
Als vlees iets verhit raakt, is natuurlijk niet de bedoeling (komt ook niet vaak voor, een keertje nog maar), maar ook niet zo heel erg voor een keertje lijkt me.
Botten is iets anders, maar ik voer nog geen botten aan mijn honden (behalve dan wat in de versvleesvoeding zit).
Wij hebben een paar bewaardozen van Rodi, en daarop staat hoelang je een bepaald aantal schijven moet ontdooien in welke situatie.
Nu blijf ik onder het aantal minuten dat op de doos staat en het is altijd nog goed gegaan.
Maarruh, bij onze magnetron heb je het vlees echt nog niet heet bij 30 sec in de ontdooistand hoor (en ook niet bij 2 minuten bij bevroren vlees).
Maar ik zal de tip van het in warm water zetten onthouden.
Gaat het sap dan niet verloren?
Als ik het gehakt een middag op het aanrecht laat staan, in een zakje wat in een bakje ligt, dan ligt er op het eind van de middag toch altijd wat sap in het bakje (sijpelt door het zakje, snap je het nog?
).
Dat kan ik dan nog zo overgieten.
Maar dat lijkt me dus wat onhandiger als dat in het water terecht komt...