Hallo,
Hier een beetje late reactie van mij op jullie vraag over vacuüm. (ben zo druk met alle info verwerken over barfen dat ik mijn bakkies verhaal alweer vergeten was en dus ook vergeten om te kijken wat jullie reacties waren)
Ik denk dat vacuüm wel kan, want volgens mij doen slagerijen dat ook wel, op verzoek vlees vacuüm verpakken. Maar om het 100% zeker te weten zou je dat bij een slager moeten navragen.
Zo'n bakje met een ontluchtingsventiel die je open kan zetten, voldoet ook prima, er kan immers lucht bij! En IKEA mag natuurlijk net zo goed als Tupperware!
Zelf ontdooi ik het barfmateriaal in het serveerwonder van .....juist ja....Tupperware! Het is dubbelwandig en het binnenste deel is een vergiet en door de gaatjes in het vergiet heb je minder drukpunten op het vlees en verlies je veel minder vleesvocht. Dit in tegenstelling tot ontdooien op een bord of in een bakje, dan ligt het vlees te midden van veel vleesvocht. Ik ontdooi 's nachts voor de komende dag en heb het serveerwonder gewoon op het aanrecht staan en dus niet in de diepvries. Na de laatste maaltijd even afwassen en de portie voor de volgende dag er weer in!
Wil je ook zo'n serveerwonder, kijk dan eens op marktplaats, daar word zat aangeboden voor weinig geld. ( een nieuwe kost namelijk € 29,95)
Groetjes Paula