kan iets eenvoudigs zijn zoals....E 300 Ascorbinezuur Natuurlijke anti-oxidant,vitamine C
maar goed, ik zou het ook niet doen hoor
Moderator: Lizzy
Angelique schreef: Het gaat hiet niet over vlees voor dierlijke consumptie, maar voor menselijke consumptie en dan is €2,- voor een kilo rundergehakt erg weinig, zelfs in de aanbieding.jaha.. dat snap ik..
hetty2 schreef: AH gebruikt normaliter E300 en citroenzuur als anti-oxidant. Verder zit er dextrose in.Bij welke willekeurige gehakttest blijkt dat door rundergehakt paard, schaap, kip en vooral varken door wordt gemengd. Ik spreek dan van inferieur, hebben we het over gehakt dat niet in de aanbieding is. De vleeshandel kent vele donkere en schimmige kanten.
Ik kan me niet voorstellen dat AH risico neemt met een partij inferieur gehakt waar andere anti-oxidanten of ander troep in zit. De schade die dat je imago toebrengt is duurder dan wat de besparing je oplevert.
Lizzy schreef: Bij welke willekeurige gehakttest blijkt dat door rundergehakt paard, schaap, kip en vooral varken door wordt gemengd. Ik spreek dan van inferieur, hebben we het over gehakt dat niet in de aanbieding is. De vleeshandel kent vele donkere en schimmige kanten.huh.... ik snap het niet helemaal, tis nog vroeg . Bedoel je nu dat uit tests is gebleken dat er wel eens paard, schaap, kip en varken in rundergehakt zit?
gemmaa schreef: huh.... ik snap het niet helemaal, tis nog vroeg . Bedoel je nu dat uit tests is gebleken dat er wel eens paard, schaap, kip en varken in rundergehakt zit?Ja hoor, met regelmaat. In alle consumentenprogramma's is al eerder voorbij gekomen dat rundergehakt niet alleen rund bevat. Zelfs bij het biologische rundergehakt van de groene weg zat een jaartje of wat geleden paard. Natuurlijk bevat het grotendeels rund, maar dus kleine delen varken, paard, kip. Jammie. Ik geef mijn honden gewoon standaard geen gemalen handel. Want gemalen handel is oncontroleerbaar (en bovendien is gemalen vlees eigenlijk lichterlijk ongeschikt voor honden). En daar houd ik niet van. Maar, ik ben een zaikerd
spreeuwtje schreef: jaha.. dat snap ik..Ja, maar ik wil zeggen dat je voor €2,0 de kilo kwalitatief best goed vlees voor de hond kunt kopen, maar vlees wat geschikt moet zijn voor menselijke consumptie en dan voor €2,- de kilo, kan volgens mij niks bijzonders wezen en als die onbijzonderheid van enkel het vetgehalte zou afhangen, dan zou het me nog roesten, maar het is al vaker gebeurd dat na onderzoek bleek dat er varken/paard of wat dan ook door de gehakt gedraaid zat. Het blijft gewoon gemalen handel en dat blijft altijd een raadsel voor ons qua samenstelling. Neem daarbij de fijne "vleesschandaal"verhalen die we regelmatig vanuit Polen e.d. horen en ik ben blij dat ik barf en de spullen enkel bij zelfslachtende slagers koop.
maar tis nu toch voor dierenconsumptie bedoeld??
in vergelijking daarmee is t dus niet interessant om deze "aanbieding" aan te schaffen..
Angelique schreef:daarom vroeg ik het ook . Ik luister toch ook wel naar zaikers hoor
Iederen mag dit van mij natuurljk aanschaffen en aan hun hond voeren, maar Ts vroeg of dit gehakt een goed idee was en IK en die andere zaikers, vinden dat gehakt geen goed idee.
jalukrifa schreef: Gewoon rundvlees in je keukenmachine fijnmalen. Of in een lekker ouwerwetse porkert of alexanderwerk .Gelukig zijn er ook nieuwerwetse vleesmolens Maar zo maak je volgens mij gehakt ja.
gemmaa schreef: daarom vroeg ik het ook . Ik luister toch ook wel naar zaikers hoor
Bovendien eten wij zelf regelmatig bio-gehakt en ik wil helemaal geen paard eten, dus zit nu uit te zoeken hoe ik zelf gehakt kan maken 8)