Lizzy schreef:
Als het oud lam is of eigenlijk schaap: dan moet je even kijken of het bot niet te hard is voor je hond. Nek wil nog wel eens erg hard zijn, als het van lam is dat bijna of eigenlijk schaap is. Dus als je de leverancier niet kent : dan is het misschien raadzaam om niet teveel tegelijkertijd is te slaan?
Ik heb nu ook een partij nekken in de vriezer liggen die echt keihard zijn. De hardheid hangt ook wel van de tijd van het jaar af. Nu worden er redelijk oude lammeren (bijna schaap) geslacht en dat kan ik merken aan de hardheid van de botten. Maar ja, voor die 50 ct per kilo ga ik echt niet klagen. Mijn hond knabbelt het vlees er af en doet niet eens een poging om die botten te kraken. Ik geef gewoon maar weer even tijdelijk één keer ipv twee keer in de week een lamsbot, als de botten in het voorjaar weer zacht zijn dan krijgt ie er weer twee.
En nog even over dat vasten als ze iets niet lusten, dat lukt je echt niet bij een dalmaat. Als ik hier een keer het vlees te laat uit de vriezer heb gehaald, dan krijg ik al de hele avond van die zielige blikken naar me toe geworpen en moet ik zeurderige klaagzangen aanhoren. Dat ga ik echt geen 5 dagen volhouden.....