Kruimel schreef:
Suikers in eieren, rauw dan wel bevroren:
Voor de rauwe eidooier wordt eerst het totaal aan suikers gegeven en daarna uitgesplitst in soorten suikers. Totaal suikers is 0.56 gram per 100 gram.
Voor de bevroren eidooier wordt alleen het totaal aan suikers gegeven, dit is 0.51 gram per 100 gram. Ik neem aan dat die 0.05 gram verschill een meetfout is dan wel een verschil tussen eieren.
Suikers worden dus niet vernietigd door het bevriezen.
eerder geschreven:
Bij de bevroren ei/eigeel/eiwit word het niet aangegeven, dus ik neem aan dat de suikers vernietigd worden door 't vriezen.
Okay je hebt gelijk wat betreft de sugar bij de bevroren eidooier,
ik had alleen gezien dat het
niet word aangegeven bij de bevroren ei en ook niet bij de bevroren eiwit.die 0.05 gram verschil is natuurlijk onmogelijk te wijten aan het invriezen,
en 100 gr zal wel meet fout verschil kunnen zijn met 100 gram.
IJs ingredienten: http://www.foodsci.uoguelph.ca/dairyedu/icingr.html
12 tot 16% zoetmakers, gewoonlijk sucrose (= saccharose = tafelsuiker) en glucose(stroop).
Sucrose en glucose komen ook in eieren voor, in groente en in ons lichaam..
eerder geschreven:
maar jij hebt het dan meen ik ook over geraffineerde suikers, en niet de natuurlijke vorm van suikers die in groentes- fruit- eieren enz. en ook in ons lichaam zwerven..
Maar wanneer jij me nu verteld dat sucrose het zelfde is als geraffineerde tafelsuiker ......ok so be it.
Misschien dat ik daarom niet begrijp dat ik hier nog op in ga...kheb denk ik teveel tafelsuiker(=kristal suiker=geraffineerde suiker) in me aderen zitten, maar daar zal ik aan denken wanneer ik 'n scheppie suiker op me eitje zal doen.
~~~~~~~~
Sucrose (C12H22O11, ook wel sacharose) is een disacharide, bestaande uit een glucose-eenheid (druivensuiker) en een fructose-eenheid (vruchtensuiker). Het is het hoofdbestanddel van suiker.
Het wordt gewonnen uit suikerbieten, suikerriet of suikerpalm middels een raffinageproces. Bij dat proces wordt de suiker uit de plant opgelost in heet water, en door herkristallisatie en filtratie gezuiverd
http://nl.wikipedia.org/wiki/Sucrose
http://nl.wikipedia.org/wiki/Glucose