Ik heb hier gekeken wat het verschil is tussen :
vers rauw ei en bevroren ei (wit en geel door elkaar)
vers rauw eiwit en bevroren eiwit
vers rauw eigeel en bevroren eigeel
http://www.nal.usda.gov/fnic/foodcomp/search/
whole raw egg, fresh/frozen
egg yoke,raw fresh/frozen
egg white, raw fresh/frozen
Wanneer je de eigeel en eiwit door elkaar klutst, dan is er 't minste verlies in voedingswaarde tussen vers rauw ei of bevroren ei.
Wanneer je alleen de eigeel in vriest is er meer verschil
Wanneer je alleen het eiwit in vriest is er nog meer verschil.
Bij verse rauwe eieren word er wel de waardes aangeven van,sucrose,glucose,dextrose),fructose,lactose,maltose,galactose.
Bij de bevroren ei/eigeel/eiwit word het niet aangegeven, dus ik neem aan dat de suikers vernietigd worden door 't vriezen.
Wanneer je dus eieren wil invriezen.. dan kan je het beste de ei geel samen met 't eiwit geklutst invriezen.
Dit is dus alleen voor eieren, en ik weet niet wat of de waardes gaan doen wanneer 'n ei samen met groentemix word ingevroren, en of de verschillende sappen van de groentes misschien de waardes beinvloeden?
Er is geen info te vinden wat de
smaak gehalte betreft van bevroren ei...
alleen dat de ei geel rubberachtig word en eiwit waterig kan worden na 't ontdooien.
En of je wel of geen eieren samen met de groentemix wil invriezen is 'n persoonlijke keuze.
Ik heb helemaal geen probleem om de groentemix in te vriezen,omdat het voor mij gewoon veel makkelijker is om 'n grote hoeveelheid tegelijk te maken inplaats van 'n dagelijkse mix.
Maar zelf geef ik er de voorkeur aan om dan 'n VERS rauw ei toe te voegen wanneer ik de dagelijkse bak klaar maak.
Bovendien weet ik dan ook precies
hoeveel eieren ik per week geef, en ook
wanneer ik 'n ei wil geven.