Nathalie B schreef: ow ja dat zou toch ook wel heel erg zijn heUh ja, vooral als je weet hoe ze het doen
Moderator: Lizzy
Nathalie B schreef: ow ja dat zou toch ook wel heel erg zijn heUh ja, vooral als je weet hoe ze het doen
Angelique schreef: Ben er vandeweek toevallig even ingedoken en de meest AB wordt bij de runderen gebruikt, dan varkens en dan pas pluimvee.Is AB antibiotica? Nou, het is wel weer duidelijk dat ze er weinig vanaf weten in de DA-praktijk. Ik ben in ieder geval weer wat wijzer..
Voor het slachten is er een wachttijd waardoor een deel van de AB uit het dier verdwenen moet zijn, wat niet wegneemt dat er nog altijd reststoffen overblijven.
Bij biologisch vlees is het gebruik van AB vele malen minder en is de wachttijd voor slachting langer waardoor de kans op ABresten in biologisch vlees weinig tot nihil wordt.
Nathalie B schreef: Is AB antibiotica? Nou, het is wel weer duidelijk dat ze er weinig vanaf weten in de DA-praktijk. Ik ben in ieder geval weer wat wijzer..Ah joh, die lui l*llen maar wat raak, willen gewoon hun dure brokkies verkopen. En stel dat je hondje te gezond wordt van al dat verse vlees, zien ze je nooit meer in de praktijk...
Jolly schreef: Willen jullie eens echt weten over het vocht en zout inspuiten bij kipfilet of willen domweg ge3 letter blijven uitkramen?Nou, als je het zo brengt dan sla ik wel over
Jolly schreef: Willen jullie eens echt weten over het vocht en zout inspuiten bij kipfilet of willen domweg ge3 letter blijven uitkramen?Dat klinkt alsof de vakantie erg gezellig is geweest
Jolly schreef: Willen jullie eens echt weten over het vocht en zout inspuiten bij kipfilet of willen domweg ge3 letter blijven uitkramen?ik wil het wel eens echt weten
geer schreef: Maar hoe zit het dan met de zogeheten plofkippen?Volgens mij zijn plofkippen de vleeskuikens. Het zijn kuikens die binnen enorme korte tijd enorm groeien. Zo kunnen ze 'lekker snel voor consumptie geslacht worden'. Als je deze kippen niet bij 6 (of xx) weken slacht, kunnen ze niet eens meer op hun eigen poten staan.... Hele zielige gevallen..... En volgens mij is het meeste kip dat je in NL eet plofkip.
Lizzy schreef: Volgens mij zijn plofkippen de vleeskuikens. Het zijn kuikens die binnen enorme korte tijd enorm groeien. Zo kunnen ze 'lekker snel voor consumptie geslacht worden'. Als je deze kippen niet bij 6 (of xx) weken slacht, kunnen ze niet eens meer op hun eigen poten staan.... Hele zielige gevallen..... En volgens mij is het meeste kip dat je in NL eet plofkip.Ze zien er niet eens meer uit als kippen, dat is echt verschrikkelijk.