Hier ging ook regelmatig een behoorlijk percentage aan vet de kliko in. En niet alleen van de karkassen, ook van vlees, en van pens ging ook wel eens 20% aan vet naar de meeuwen
Maar dat was dan wel eens en nooit meer bestellen. De spoeling wordt wel steeds dunner op die manier. En tegenwoordig ben je soms zelfs goedkoper af met kopen van vlees en/of bot voor menselijke consumptie omdat je daar niets van weg hoeft te gooien. Een Islamitische slager bijvoorbeeld, of nog een echte poelier, daar kan je nog mooie spullen kopen voor vaak niet veel geld.
Maar ze zijn niet dik gezaaid. Of afgeprijsd supermarktvlees dat eerst in de reclame was, nou dan kan je nog mooie runderlappen kopen voor niet veel geld. Maar dat zijn wel buitenkansjes.
Als iedereen die vette hap nou eens links zou laten liggen, maar dat is het probleem met online bestellen. Je kan het van tevoren niet op kwaliteit beoordelen. En online gaat het ook nog eens in bulk, dus je zit gelijk met 10 of 15 kilo opgescheept. Wat je daadwerkelijk hebt gekocht zie je vaak pas bij het ontdooien. Zou je diezelfde vette karkassen in de vitrine zien liggen, had je ze nooit gekocht.
Ik denk nog vaak terug aan de mooie puntmutsjes en de keurig verpakte, vetloze konijnenniertjes van Ramses1, de haaskarkassen en het mooie vlees van LidaS. En toen ik pas begon met barfen; enorme mooie stukken mager impalavlees van Herby. Daar werd je toch helemaal vrolijk van
maar tegenwoordig wordt je nogal eens verdrietig van wat je geleverd krijgt