amber2 schreef: Toch gebeuren er wel eens dingen die eigenlijk niet zouden mogen, en ik heb de indruk gekregen dat dat vaker is dan heel af en toe een enkel incident. Ik kan mij goed voorstellen dat het economisch belang vaak harder telt dan het belang van het dier, zeker als je ook kijkt naar de rest van de bio-industrie. Het in kleine hokjes proppen van kippen en varkens die op roosters leven wordt ook niet gezien als dierenmishandeling door onze overheid; daardoor sta ik toch wel wat wantrouwend tegenover die zogenaamde 'strenge' controle in slachterijen... Moet zeggen dat jouw antwoord me wel weer enigzins geruststelt!Hoi Amber,
val natuurlijk weer veel t elaat in deze discussie
Over het ritueel slachten is inderdaad veel te doen. je kunt ook eens kijken op de site van de Keuringsdienst van Waarde (even googelen), die hadden vorig seizoen een uitzending over halal-slachten.
Probleem is dat er bijna geen oplosing te vinden is voor je dilemma. Er zijn nog een handjevol zelfslachtende slagers in Nederland, waar je absoluut zeker van kunt zijn dat die heel zorgvuldig en precies met de dieren omgaan. Ze slachten immers maar een (of enkele) koeien per dag. Nadeel is dat zij vaak alleen dieren uit de bio-industrie slachten, zodat je dat probleem weer hebt. Ik ken bij mijn weten maar één adres in Nederland waar zowel diervriendelijk (demeter-kwaliteit) gefokt wordt als kleinschalig geslacht wordt.
Stuur me anders een pb-tje, ik ben al een hele lange tijd bezig met dit soort onderwerpen, maar ik geloof dat dit wel heel erg off-topic wordt.