Lizetta schreef: -80 is wat ze gebruiken bij universiteiten om bacteriën en zaden op te slaan voor langdurig bewaren. Dat zijn echt heeeeeeel erg dure vriezers en echt niet zo groot. Kan me niet voorstellen dat die gebruikt worden om vlees in te vriezen...Wij hebben op't werk eentje die echt heel groot is.
Meer dan 500L denk ik...
Maar die verbruikt echt ontzettend veel, er ligt extra isolatie in de vriezer bovenop en dan nog draait hij bijna dag in dag uit. Niet echt haalbaar...
En dus ook niet nodig volgens mij.
Bacteriën dood je niet op -80 als ze al niet op -20 dood zijn, en parasieten gaan allemaal op -18 al dood. Het is wel zo dat vlees en groenten beter bewaren op nog lagere temperatuur en dat je ze dan langer bij kan houden. Maar op -20 kan je een verse prooi perfect tot een jaar bewaren hoor. Goed verpakt wel te verstaan zodat er geen vriesbrand op komt. Ik zet mijn vriezers ietsje lager. Zo rond -25, omdat ik voor mijn katten het vlees soms nogal lang moet bewaren met hun kleine portie's. Als ik dan een doos van 10kg koop, duurt het een hele tijd voor die leeg is...