Leuk topic. Ik kom niet onder het portioneren uit.
Al het botwerk wordt of enkel verpakt, zolang ze enkel niet ver boven een dag portie uitkomen. Een patrijzen karkas wordt dus geheel enkel verpakt. Een compleet kaskas wordt in stukjes gehakt en dan per deel verpakt. Orgaan wordt in porties van 100 gram verpakt. Dit zodat het makkelijker aan te passen is voor elke hond. Voordeel is dat het hierbij dus ook makkelijker toe te passen is om het menu zodanig in elkaar te zetten dat er geen dagen zijn met behoorlijke uitschieters (zowel omlaag als omhoog) op hoeveelheid voer.
Spiervlees wordt gemalen en per 100 gr verpakt. Ik maal het omdat ik het regelmatig in de training inzet en in denkspellen verwerk.
Spiervlees en orgaan pak verwerk grotendeels ondooid.
Bot begin ik al aan als het bevroren binnenkomt. Vooral kaskassen die heel en enkel verpakt worden (bijvoorbeeld die patrijs karkassen) begin ik direct aan.