Senta schreef: Anne verder gaat het wel met jeIk ben wel geen Anne maar ik denk dat het prima gaat met haar en met mij overigens ook mocht je dat willen vragen.
Moderator: Lizzy
Senta schreef: Anne verder gaat het wel met jeIk ben wel geen Anne maar ik denk dat het prima gaat met haar en met mij overigens ook mocht je dat willen vragen.
ulla schreef: Ik ben wel geen Anne maar ik denk dat het prima gaat met haar en met mij overigens ook mocht je dat willen vragen.
TessaThomas schreef: Ik portioneer ook stijfbevroren. Dat vind ik zelfs makkelijker. Eerst liet ik het ontdooien en dan snijden/hakken noem maar op. Wat een pokkeklusMaar dat wil nog niet zeggen dat de honden van mensen die anders portioneren daar doodziek van worden.
Ik heb nu een bijltje en een hamer en zet het bijltje op het stijfbevroren vlees, tik op de achter kant met de hamer. Geen gevaar voor vingers en het vliegt erdoorheen.
Anne in Duitsland schreef: Maar dat wil nog niet zeggen dat de honden van mensen die anders portioneren daar doodziek van worden.Nee, dat bedoelde ik ook niet hoor!
Geen gevaar voor vingers? Ik denk dat ik toch regelmatig ernaast zou tikken!
TessaThomas schreef: Nee, dat bedoelde ik ook niet hoor!*maakt visueel plaatje in hoofd* Aaah! Ja natuurlijk, je slaat niet in de buurt van je vingers dan. Hoewel, ik zou het waarschijnlijk nog klaarspelen m'n rechtervoet te raken daarbij.
Ik heb de hamer en bijl vast, dus als ik ernaast sla, sla ik op het vlees in niet op vingers. Stukje zelfbescherming, want ik ben dus verre van handig
Anne in Duitsland schreef: *maakt visueel plaatje in hoofd* Aaah! Ja natuurlijk, je slaat niet in de buurt van je vingers dan. Hoewel, ik zou het waarschijnlijk nog klaarspelen m'n rechtervoet te raken daarbij.Ehm ja, alleen dat doe ik niet met bijl, maar met zo'n ander ding. *oh god, mijn vriend vermoord als hij dit leest, ik hoor die dingen te weten haha) een beitel??? Bij karkassen dan. Dan zoek ik een karkas dat niet heel vast zit en begin daar, zodra je er een paar af hebt gaat het steeds makkelijker. Hoewel ik zo'n blok ook gewoon wel eens laat vallen Vlees en pens gewoon met die bijl en hamer eerst in 2en en dan opdelen.
Begin je dan aan de rand te hakken als je een grote brok stijfbevroren vlees hebt?
TessaThomas schreef: Ehm ja, alleen dat doe ik niet met bijl, maar met zo'n ander ding. *oh god, mijn vriend vermoord als hij dit leest, ik hoor die dingen te weten haha) een beitel??? Bij karkassen dan. Dan zoek ik een karkas dat niet heel vast zit en begin daar, zodra je er een paar af hebt gaat het steeds makkelijker. Hoewel ik zo'n blok ook gewoon wel eens laat vallen Vlees en pens gewoon met die bijl en hamer eerst in 2en en dan opdelen.Ik denk dat je een beitel bedoelt ja, die gebruik ik ook om karkassen voor Shanti los te halen.
Klinkt omslachtiger dan het is. 10 kilo konijnkarkas duurt 10 minuutjes.