Ik vind in elk wild wel eens kogeltjes.
Moet je je daar al druk in maken?
Als het van NL is, mag het officieel niet met lood zijn.
Noël schreef:
Off topic maar ik wil hier wel even in ingaan.
Nu las ik dus dat konijnenvlees ook al niet zo goed is door al het AB en de omstandigheden waarin de konijnen hebben geleefd niet bepaald diervriendelijk zijn. Hoe zit dat met eend, geit, lam, kalkoen etc? weet iemand dat?
Ik vind het erg lastig, ik wil gaan barfen, en heb verschillende diersoorten in het menu (voornamelijk bio industrie dieren), alleen geen biologische omdat ik daar niet aan kan komen, enkel wild spiervlees kan ik aan komen, maar daar zit ook weer wat "achter" want ik ben al een paar keer loodhagel tegengekomen in het wild vlees, ondanks er niet meer met loodhagel geschoten mag worden. Wat blijft er dan over wat echt zo goed als veilig is vraag ik me af?
Verder is het met zowat elk bio-industriedier slecht gesteld kwa leefomstandigheden, medicatie en voeding. Dat weet je en daarom voeren veel mensen ook groenten bij. Maar het vlees voeren is nog altijd een stuk gezonder dan brok waar nog slechter kwaliteit vlees en graanafval in verwerkt zit. Eens inlezen op beender- of vleesmeel levert je een mooi beeld op.
Bovendien kan je bij barf ook altijd opletten dat je van bio-industriedieren, geen zaken die mensen ook graag eten, voert. Ok, een kipkarkas gebruiken chef's ook wel eens om een bouillon van te trekken, en men eet ook wel eens een levertje, maar het grootste deel daarvan is toch afval, als je het niet aan je dieren voert.