[quote="pearlsofpassion"]
Let je op met de botten?
Je hebt toch wel over beginnersbotten gelezen in de bib?
Beginnen met kip en konijn (en dan bedoel ik nekken, karkas, vleugels,... geen dragende poten!) daarna eend en parelhoen, enz...
Het is heel belangrijk langzaam op te bouwen zodat zijn lichaam het bot leert verteren. Zeker wanneer hij voorheen op brok stond.
Dus lamsnek kan je beter houden voor binnen een paar maand ipv paar weken.
Kijk eerst ook maar eens hoe hij kauwt...
Lamsnek is serieus gevorderden bot en sommige mensen geven het zelfs nooit. Test ook altijd of hij niet al te hard is met je snoeischaar en let goed op hem als hij het krijgt. Zorg dat je het ten allertijde kan afnemen of ruilen voor wat anders.
[/quote]
Op dit moment krijgt hij alleen lichte verteerbare botten zoals fazant karkas konijn en kip karkas eendenek en kippevleugels en parelhoenbillen
maar als ik het goed begrijp zijn parelhoen billen en de poten van de fazantkarkassen geen beginnersvoer ?
Ik heb genoeg ingeslagen dus verlopig kom ik wel vooruit met de kip en konijn e.d. dan blijft de rest maar ff ligge.
Met de lamsnek was ik me niet bewust dat daar ook een wervel bij zou komen ( beginnersfoutje )
Dus die laat ik dan ook meer even liggen totdat ik ervan overtuigd ben dat hij het aankan.
Dat geld ook voor de geitennek, daar zitten ook wervels in maar van kleinere maat, maar toch even wachten daar mee
[quote="Lambchop"]
Hahaha leuk om te lezen dat het Optimus al ontzettend bevalt met de barfhapjes
en die huppel herken ik hier als mede bullen eigenaar ook. Hele dansjes ed passeren de revue. Sluit mij wel aan bij pearlsofpassion. Snap dat je toch snel iets lekkers wou geven hoor, maar zou voor nu met de kip oid beginnnen. Lamsnek durf ik zelf niet te geven maar dat ligt aan mij
als hij het goed blijkt te verteren en ervan geniet dan is het prima toch
Heb wel een halve lamskop gegeven na zo'n 3 maanden geloof ik en dat was ook echt een hit met
hersentjes uitlikken geen gezicht hahaha maar lekker vond ze het zeker! Mocht je die ook ooit gaan proberen dan als tip dat je onderkaak kan verwijderen (hardste gedeelte).
Oja: 50 kg portioneren is echt wel een hele klus hoor!
Ik ben nu gewend aan portioneren, maar met 20 kg ben ik ook nog wel even zoet. Na verloop van tijd wordt je er wel wat handiger in en dan gaat het je gemakkelijker af dus er is nog hoop
[/quote]
nou ik vond dit al spectaculair genoeg hoor, dus die schapen kop staat verlopig niet op het menu
en trouwens die runderpens stinkt me toch zeg pfoe....als ik men koffie drink komt me nu nog steeds een vlaag langs men neus dus volgende keer handschoentjes dan maar