Ik zou zelf ook liever kiezen voor vlees van een slagerij die op de meest humane wijze mogelijk slacht en dan nog het liefst vlakbij huis om zo bij te dragen aan het minder vervuilen dmv lange afstanden wat het vlees aflegt.
Maarja... Ik ben student en betaal ook zelf mijn studie. Thuis hebben we het ook niet super breed. De hond eet waarschijnlijk vele malen beter
Daarnaast weegt mijn hond ook wat. Ik had eerlijk gezegd liever een klein hondje en dan had ik wat duurdere keuzes kunnen maken omdat het toch langer meegaat denk ik dan.
Maarja ze was per ongeluk hier gekomen en je raakt al snel gehecht en heb toch besloten haar te houden. (type hond dat niet snel gekozen wordt in het asiel)
Dat houd ook in dat ik mijn verantwoordelijkheid neem en zorg draag voor haar voer.
Om het enigszins betaalbaar te houden geef ik haar soms smuldier en barf ook voor een heel groot gedeelte met haar en hoop het op den duur helemaal om te zetten in barf.
Bij smuldier zit er soms hagel in het vlees en daarom controleer ik het altijd. Wat als dit vlees is van een dier wat een jager 'mis' geschoten heeft waardoor het niet mooi genoeg is voor de winkels?
Lijkt mij zonde om dat dan maar weg te gooien. Dan ben ik blij dat er nog hondenvoer van gemaakt wordt.
Ik ben ook superblij met de lijntjes die door lieve mensen wordt opgezet en er komen nu bijv mannelijke geitjes aan waarvan sphynxlover aangaf dat die anders maar voor dood werden achter gelaten en bij moeder zouden worden weggehaald en daarna gewoon weggegooid zouden worden. Ongeacht de manier van slachten zou ik het erger vinden als het dier al dood is en er gewoon niks maar dan ook echt niks mee gebeurt terwijl het gezond is. Tegelijkertijd ligt daar ook het probleem. Er is vraag naar het product ongeacht de wijze van slachten en ja daar ben ik zelf ook schuldig aan
maar dat is voor velen met mij een afweging qua kosten.
Ik heb geen €100,- a €150,- voor het voer alleen op dit moment. Dat gaat simpelweg niet en ik hoop ook dat anderen begrip tonen voor mensen die het wat moeilijker hebben. Veel mensen
willen echt wel, maar
kunnen niet.
Ik vind het verse vlees beter dan brokken. Als je ziet wat voor walgelijke dingen erin gestopt worden. Zelfs dode en levende honden in Amerika die bij dierenartsen worden afgehaald en gebruikt worden in het voer. Of een dier ernstig ziek is of niet..
Van vers vlees weet je tenminste wat je geeft en de dieren worden in een slachthuis geslacht.
Om weer even ontopic te gaan: ritueel slachten is erg, maar ik vind het veiliger om te geven omdat bij de islamitische slager je zeker weet dat je niet die dodelijke varkensziekte aan je hond voert. Bij smaakpolitie hebben ze dat een keer getest en de islamitsche slager was toch schoner. Bij andere slagers waren er veel kruisbesmettingen. Heel vaak wordt er gezegd dat die ziekte weg is uit NL, maar met al die nieuwsberichten van de laatste tijd neem ik het risico liever niet. Dan heb ik nog iets waar ik mee in dubio zit: wilde honden slachten toch ook hun prooi in het wild en dat is ook echt geen feest voor dat dier. Echter...
een wilde hond moet wel uit overlevingsdrang en een huiselijke hond niet
.
Wat anderen hebben aangekaart klopt ook wel met een dier wat 20 min op zijn kop hangt/verschrikkelijk vervoerd wordt etc.. Vlees blijft hoe dan ook vlees en een mooi plaatje zal de slacht natuurlijk nooit worden, maar ben het er zeker mee eens dat ik liever wat meer humane omstandigheden zou willen zien.
Het liefst natuurgrazers, voldoende en gezond eten/water, geen bewust gecreëerde bloedarmoede bij de dieren, zo pijnloos mogelijke manier van slachten en geen lange gepropte ritten. Het kan wel, maar het moet op een grotere schaal gebeuren wil het voor de grote menigte enigszins betaalbaar worden. Het is nu teveel een luxeproduct en zou eigenlijk eerder de norm moeten zijn. Alleen met de toenemende vraag van vlees uit opkomende economieën is bio industrie toch hetgeen wat het meeste in korte tijd oplevert voor boeren.
Oja, voor de mensen die biologisch voeren heb ik even een vraag: hoe weten jullie zeker dat het biologisch is? Hebben jullie er zicht op? Gaan jullie bijv. zelf naar de boerderijen etc? Je ziet op het nieuws nu ook dat vlees en eieren vaak is verkocht voor biologisch, maar eigenlijk bio industrie is of ermee vermengd terwijl het verkocht werd als geheel biologisch. Hoe heb je daar enig zicht op? Ik zou persoonlijk heel kwaad zijn als mijn "biologische" leverancier mij zo voor het lijntje zou houden. Je doet het vanuit het goede en dan wordt je goede wil op zo'n manier bedankt