- wo 23 jan 2013, 12:25
#2578758
Voor de volgende bestellingen zou ik niet meer alles in porties verpakken. Dan kun je makkelijker de menu's aanpassen. Ik verpak nu wel alles ongeveer in dag porties, maar de karkassen apart, spiervlees doe ik in bakjes en het orgaanvlees gaan ook in bakjes, maar dan nog wat kleiner. Zodat ik voor elke dag ongeveer alles kan opmaken. Heb ik wat meer nodig dan pak ik wat ik nodig heb en bewaar dat voor de volgende dag.
Ik gebruik voor het vlees bakjes die ik bewaar van de chinees en voor het orgaan bewaar ik boterbakjes, van 250gr, die zijn precies groot genoeg.
Maar wat je ook kunt doen is twee porties ontdooien voor een dag. Daarvan neem je de hoeveelheid die je wilt voor die dag (dus 1 dagportie + een aanvulling) en de rest bewaar je tot morgen in de koelkast en vul je weer aan met een volgende portie. De verhoudingen zijn goed, want of je meer of minder voert, de verhoudingen in %en gezien zijn hetzelfde.
Dat ie de ene dag iets meer vlees krijgt en de andere dag iets meer bot maakt niet uit. Want over twee of drie dagen is alles op en is alles in verhouding gevoerd.