Moderator: Lizzy
rupa schreef: ik hoop dat door deze pol dat de barfers toch gaan nadenken over het gebruik van handschoenen in verband met hygiëne,bacterie en infectie die je op zou kunnen lopen.in al die jaren dat je nergens last van heeft gehad maar het risico is aanwezig. voor de kosten hoef je het niet te laten.Maar wanneer je bij de supermarkt het voorverpakte vlees uit de schappen pakt, gebruik je dan ook handschoenen? Die bakjes zijn echt niet zonder bacterieen, noch aan de binnenkant noch aan de buitenkant. Ze zien er misschien schoon uit, maar ze zijn het niet. Je moest eens weten hoe het er toegaat met het vlees inpakken! Ech nie overdreven gesteriliseerde toestanden.
nou weet ik niet als je iets oploopt via het besmette vlees of je het door zou kunnen geven aan derde? misschien dat hier iemand anders van op de hoogte is en die mij aan zou kunnen vullen, zo ver op de hoogte ben ik nu ook weer niet. ik vind het persoonlijk wel een beetje zorgwekkend dat er zo weinig handschoenen word gebruikt tijden het bereiden van barfvlees ???.
gr paulien en ruud.
Annemarie Rijnveld schreef: Maar wanneer je bij de supermarkt het voorverpakte vlees uit de schappen pakt, gebruik je dan ook handschoenen? Die bakjes zijn echt niet zonder bacterieen, noch aan de binnenkant noch aan de buitenkant. Ze zien er misschien schoon uit, maar ze zijn het niet. Je moest eens weten hoe het er toegaat met het vlees inpakken! Ech nie overdreven gesteriliseerde toestanden.dat is toch heel wat anders je heb dan toch niet gelijk contact met het vlees en ja ik was wel altijd eerst mijn handen voor dat ik het met een tang of vork er uit haal.
rupa schreef: dat is toch heel wat anders je heb dan toch niet gelijk contact met het vlees en ja ik was wel altijd eerst mijn handen voor dat ik het met een tang of vork er uit haal.Nee, ben ik niet met je eens, dezelfde bacterieen van het vlees, zitten ook in en op de verpakking. Dat bedoelde ik.
het topic gaat over met je blote handen het vlees bewerken.
gr paulien en ruud.
Annemarie Rijnveld schreef: Nee, ben ik niet met je eens, dezelfde bacterieen van het vlees, zitten ook in en op de verpakking. Dat bedoelde ik.ja en ik deel jou mening niet maar zo zie je maar ieder doet en denkt anders en dat is ook een keuze die je maakt
Dus ik ben niet bang om met blote handen het vlees vast te pakken.
Annemarie Rijnveld schreef: Nee, ben ik niet met je eens, dezelfde bacterieen van het vlees, zitten ook in en op de verpakking. Dat bedoelde ik.Het zijn wel dezelfde bacteriën misschien, maar een kipfiletje uit de verpakking pakken of 50 kilo vlees portioneren, dat vind ik gevoelsmatig iets anders. (Niet dat het voor mij iets uitmaakt, want ik kook zonder vlees, maar eh... het principe, zeg maar.) Meneer Anne is meestal verantwoordelijk voor het voorbereiden van de kippennekjes voordat ze de droger in gaan (vet verwijderen, dat soort dingen), en die doet inderdaad rustig tien kilo zonder handschoenen. Brrr! Moet er niet aan denken! Ik was mijn handen al wanneer terugkom van een wandeling met de honden - waarbij ik handschoen aan heb gehad!
Dus ik ben niet bang om met blote handen het vlees vast te pakken.
Annemarie Rijnveld schreef: Maar wanneer je bij de supermarkt het voorverpakte vlees uit de schappen pakt, gebruik je dan ook handschoenen? Die bakjes zijn echt niet zonder bacterieen, noch aan de binnenkant noch aan de buitenkant. Ze zien er misschien schoon uit, maar ze zijn het niet. Je moest eens weten hoe het er toegaat met het vlees inpakken! Ech nie overdreven gesteriliseerde toestanden.Ik heb jaren lang vlees ingepakt, en dat gebeurd uiterst hygienisch.
Senta schreef: Ik heb jaren lang vlees ingepakt, en dat gebeurd uiterst hygienisch.Vraag + poll is: wie gebruikt er handschoen tijdens het bereiden van vers vlees?
Er is verschil tussen 1x per dag een stukkie vlees uit een bakkie pakken of 10 tallen kilo's per keer wegwerken, dat wordt haast beroepsmatig.
Stukkie vlees uit de supermarkt wordt uiterst hygienisch aangeleverd en geregistreerd van A tm Z, dat durf ik ook nog wel met blote handen aan et raken.
Maar barfvlees zwerft 9 van de 10 keer door heel het land net verschillende aflever en bewaar stationnetjes, nog maar niet te spreken over het vervoer onder de meest erbarmelijk uiteenlopende tempearuren waar geen enkele registratie van bekend is.....
Mag hopen dat je daar verschil ziet tussen beiden....
Senta schreef: Verschil met jou slager en die van jouzelf is dat hij zijn vlees van A tot Z kent.You lost me...
Jij weet niets.
Dus dat die slager dr met zijn handen aanzit kan ik heel goed geloven
Als er ooit een uitbraak komt van een ernstige ziekte kunnen we hier nog wel eens tegen hele grote problemen aanlopen
die een ongekende grootte kan aannemem, de slager kan dit traject onmiddelijk stoppen, wij niet met onze thuishobby