Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: pearlsofpassion, koekje

Door Loeka
#265407
Hallo allemaal,

Mijn poes is 6 weken zwanger van haar eerste nestje. Afgelopen dinsdag zag ik dat ze wat gelig slijm verloor. Ik ben met haar naar de dierenarts gegaan. Ze had geen koorts en een swap wees uit dat ze geen ontsteking heeft. Voor alle zekerheid toch een antibiotica kuur meegekregen: Clavubactin 2 x daags 1 tablet. Donderdagavond zag ik weer wat gelig slijm. Vanmiddag ook weer een heel klein beetje. Het ruikt verder niet vies ofzo. Ze is ook naar omstandigheden redelijk actief en ze eet goed(Carnibest en Bibi). Wel vind ik haar erg dik voor 6 weken. Met 5 weken kon ze haar eigen anus al niet meer wassen. Dat doe ik of mijn kater nu voor haar :-X

Heeft iemand dit ook wel eens meegemaakt? Hoe is dat afgelopen? Moet ik me zorgen maken?
Door sylvia
#265411
Misschien is er een kitten afgekomen ???

Ik zou het in de gaten houden, je kan er verder niets aan veranderen.
Door Loeka
#265413
Maar dan zou het toch niet geel van kleur zijn?

Dat is nu juist de ellende dat ik er niets aan kan veranderen. Ik kan daar niet tegen! Ik moet is DOEN :-\
Laatst gewijzigd door Loeka op za 19 feb 2005, 19:06, 1 keer totaal gewijzigd.
Door sylvia
#265442
Loeka schreef: Maar dan zou het toch niet geel van kleur zijn?

Dat is nu juist de ellende dat ik er niets aan kan veranderen. Ik kan daar niet tegen! Ik moet is DOEN :-\
Ik weet het ook niet, laten we hopen dat het niets bijzonders is.
Gebruikersavatar
Door Hitam
#265761
Ik heb al van allerlei kleuren slijm gehoord en meestal doe ik niets als de poes niet ziek is. Ik denk dat ab nu meer kwaad dan goed kunnen doen.
Gewoon afwachten.
Door Loeka
#266183
Ab heeft ze dus al... Nog 4 dagen. Weet je wat het is, ik zit nu ook wel extra te stressen omdat de laatste tijd, toevallig of niet, veel mis gegaan is bij diverse somaby nesten.

Vandaag toch ook weer een pietsie slijm gezien. Dus toch nog maar weer afwachten... :o :-\
Door gonny
#266187
is niet leuk hé je zorgen maken.....nog ff volhouden en ik ga duimen dat t helemaal goed gaat!!! ;)
Laatst gewijzigd door gonny op zo 20 feb 2005, 21:02, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Loeka
#266288
Dank jullie wel hoor! Nog maar een paar weekjes... :P Ze is al af en toe bezig met een nest zoeken/maken. Komende week zet ik nog een paar dozen neer zodat ze zelf haar plekje kan kiezen.

Ik zit me echt veel drukker te maken dan de poes zelf. Nou ja gelukkig maar denk ik dan weer! ;D
Door gonny
#266356
Loeka schreef: Dank jullie wel hoor! Nog maar een paar weekjes... :P Ze is al af en toe bezig met een nest zoeken/maken. Komende week zet ik nog een paar dozen neer zodat ze zelf haar plekje kan kiezen.

Ik zit me echt veel drukker te maken dan de poes zelf. Nou ja gelukkig maar denk ik dan weer! ;D
beter jij dan de poes toch??? ;D ;D
Door Borke
#266793
Ik heb dat vaker meegemaakt bij mijn eigen katten en bij die van bevriende fokkers, in situaties waar de poes heel erg dik is. Dan kan ze zichzelf niet meer zo goed schoonhouden en dan zie je dit.
Wat jij er aan kan doen is haar dus regelmatig goed schoonmaken en pas daarbij op dat je geen viezigheid naar binnen duwt.

Verder kan je inderdaad niets anders doen dan afwachten en haar heel goed observeren.

Het zou kunnen zijn dat er iets mis is met de zwangerschap, maar meestal is dat niet zo. En al zou het wel zo zijn, dan kan je niets doen dan afwachten.
Fokken kan zeer zenuwslopend zijn... meestal zijn alle zorgen voor niets!

Groetjes,
Door Loeka
#269442
Hoi Astrid,

Dit klinkt geruststellend. Ze is inderdaad erg dik. Ze is vandaag 7 weken onderweg en is net een olifant :o Ik heb haar gisteren getempt en ze had een keurige temperatuur. Lager dan ik momenteel! ::)

Weet jij ook vanaf wanneer ik iets moet zien/voelen bewegen in moeders buik?
Door sylvia
#269445
Dat zou nu toch als moeten zijn, komt ze wel realxed bij je liggen? Als ze relaxed naast je ligt, liefst op de rug , aai dan haar buik en als ze goed ontspannen is leg je warme hand op de buik (aan een zijkant) en als het goed is komen de kittens naar je hand toe
Door Borke
#269547
Als een poes 7 weken zwanger is dan zou je nu wel iets moeten zien bewegen. In mijn ervaring bij onze Maine Coons zag je niets bewegen als het een klein nest van 1 of 2 kittens was, maar wel als het er meer zijn. Vaak zie je dan schokjes in de buik en als de poes ontspannen is en je legt je warme hand op haar flank, dan voel je het onder je hand bewegen. Dat lukt echter alleen bij een zeer relaxte poes waar je een goede band mee hebt.

Groetjes,
Door Loeka
#269573
Hoera hoera ik heb wat voelen bewegen! ;D ;D Ze wordt sinds haar zwangerschap graag gekriebeld op haar buik. Heb ik nu dus ook weer gedaan en mijn hand er zachtjes op gelegd. En dan voel ik inderdaad een kittentje bewegen! Ik dacht echt dat je het heel duidelijk kon zien/voelen, maar het zijn maar piepkleine bewegingen die je voelt :D

Iets zien bewegen heb ik echter niet. Misschien komt dat omdat het waarschijnlijk een klein nestje is. Somaby's hebben meestal maar weinig kittens.

Maar blij ben ik wel met die beweging! ;D
Laatst gewijzigd door Loeka op vr 25 feb 2005, 15:00, 1 keer totaal gewijzigd.
 Terug naar “Vragen en Problemen gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door