Hier kun je al je vragen en problemen kwijt over het zelf samenstellen voeding voor katten.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

#14835
Ik ben al vijf dagen pogingen aan het doen om carnibest te voeren zonder enige vooruitgang te boeken. Ik probeer van alles, maar Balthazar trapt nergens in.
Wie kan mij een hart onder de riem steken door te vertellen dat het bij haar/hem .... dagen heeft geduurd voordat er vooruitgang was en dat het ... dagen/weken heeft geduurd voordat de kat 'om' was?
En wie heeft er ervaring met een Pers? Is er al een Pers in Nederland die vers voer eet en hoe is dat gelukt? Misschien is het een rasprobleem, je weet maar nooit.
Door sylvia
#14836
Hoi jennie ,tijger ging gelijk voor de carnibest,maar weer niet voor de kippenvleugels en nekken dit heeft enkele weken geduurd,en toen was dat ook geen probleem meer,ik denk dat het dus nog wel enkele weken zou kunnen duren eer dat hij om is.
Hij heeft natuurlijk heel lang brok gegeten.
#14837
Balt is nu 2 jaar en 3 maanden en heeft twee keer in het asiel gezeten (vondelingetje). De tweede keer kwam zijn baasje hem niet meer ophalen ... Maar hij heeft dus gezworven en zal dan toch wel zelf iets gevangen hebben? Het kan natuurlijk ook zijn dat een zwervende Pers na een regenbuitje al snel naar het asiel wordt gebracht, want hij ziet er dan erg zielig en verloren uit. Misschien heeft hij in die zwerftijden gewoon niets gegeten. Hij is ook een pondje aangekomen sinds ik hem uit het asiel heb, hij is nu 4 kg.
Maar goed, hij eet nu ongeveer 2 jaar en 3 maanden brokjes. Zijn hele leventje.
Maar ik zou zo graag vooruitgang willen zien. Vandaag een hapje, morgen twee hapjes bijvoorbeeld. Of gaat het plotseling van de ene op de andere dag om en is het geen geleidelijk proces bij de meeste katten?
Door sylvia
#14838
Balt is nu 2 jaar en 3 maanden en heeft twee keer in het asiel gezeten (vondelingetje). De tweede keer kwam zijn baasje hem niet meer ophalen ... Maar hij heeft dus gezworven en zal dan toch wel zelf iets gevangen hebben? Het kan natuurlijk ook zijn dat een zwervende Pers na een regenbuitje al snel naar het asiel wordt gebracht, want hij ziet er dan erg zielig en verloren uit. Misschien heeft hij in die zwerftijden gewoon niets gegeten. Hij is ook een pondje aangekomen sinds ik hem uit het asiel heb, hij is nu 4 kg.
Maar goed, hij eet nu ongeveer 2 jaar en 3 maanden brokjes. Zijn hele leventje.
Maar ik zou zo graag vooruitgang willen zien. Vandaag een hapje, morgen twee hapjes bijvoorbeeld. Of gaat het plotseling van de ene op de andere dag om en is het geen geleidelijk proces bij de meeste katten?
Tijger deed het eigenlijk van de één op de andere dag,niet de ene dag een halve vleugel en toen ineens een hele vleugel.Misschien vindt hij het smaakje ook niet lekker,tijger had in het begin wel voorkeur voor de carnibest vleesmix.
#14839
Hoi Jennie,

Heb je het gemengd met brokjes?

Ik heb 4 katten en die deden ook heel moeilijk.
Ik heb de Carnibest met letterlijk een klein theelepeltje gemengd. In het begin lieten ze dat staan maar na een een tijdje wilde het wel. Al heb ik een paar keer de brokjes met opgedroogd beetje vlees heb moeten weggooien.
Ook heb ik het twee keer per dag aan de binnenkant van de pootjes geplakt
Een van mijn katten vond de Carnibest zo vies dat hij het gewoon liet opdrogen!!
Ik heb het er niet bij laten zitten en uiteindelijk ging hij zich hier wel aan ergeren en ging hij het er voorzichtig aflikken.

Ik heb het dus echt met iniminie beetjes gemengd, dat heeft bij mijn katten uiteindelijk gewerkt.

Ik hoop voor je dat het gaat lukken. Succes.

gr Gaby
#14840
Hoi Jennie, ik ben uiteindelijk super kwaad op mijn kat geworden. Elke morgen zat ze te mauwen om eten en sprong op het aanrecht om eens te kijken naar de bakken van de honden en zij weigerde haar vlees in alle toonaarde.... Ik gaf haar dan toch maar haar brokjes (ook gemengd) en dan bleef ze mauwen omdat ze er toch blijkbaar de balen van had dat de honden iets lekkerders kregen dan zij.

Ik heb toen een pittig gesprek met deze tante gehad en gezegd "En nou is het afgelopen. Je proeft gewoon 1 hapje! Als je het dan niet moet, dan zien we verder wel weer, maar KRENG, je hebt het zelfs nog nooit geproefd!". Ik heb toen een klein frutje voer naar binnen gewurmd bij de kat en vanaf die dag at zij versvlees.... Toen ik haar onder dwang wat van het versvlees gaf, zag je haar echt kijken:

"NEE! Dit gebeurd mij niet! Ik word gedwongen te eten! Ik HAAT mijn baasje. Ik ga verhuizen. Ik neem een andere baas". Ze zat wat lelijk-kijkend te smakken en je zag haar toen denken "Chips... dit is lekker. Dit is ECHT lekker!". En toen was zij om......

Mijn ervaring is dus: heb een goed gesprek en frut wat naar binnen bij die categorische weigeraars. OK, het is niet aardig, maar het heeft wel geholpen! Ik was dus al 2 weken bezig he!

Groetjes, Lizzy
#14841
Ik meng het inderdaad met brokjes, Gaby, en vandaag heeft hij voor het eerst slap geworden brokjes met uitgedroogde carnibest gegeten. Veel minder dan hij per dag nodig heeft, maar het begin is er. Hij heeft verder ook geen mogelijkheid om iets anders te eten. Het op de voetzooltjes plakken moet ik eens proberen. Ik smeerde het op de bovenkant van zijn poot, maar dat likte hij eraf (en liet het vallen). Hoe lang heb jij er trouwens totaal over gedaan?

IK heb hem al eens een hapje in zijn bek gefrummeld (de tweede dag), maar hij moet nog een (homeopatische) pil per dag voor een herstellende zware ooginfectie en dat laat hij nu nog goed erin schieten met de pillenschieter (met op zijn kopje een uitdrukking zoals jij die omschrijft, Lizzy). Ik wil hem niet teveel lastig vallen met dingen in zijn bek proppen, want die pillen zijn even het belangrijkst. Bovendien: hij had blijkbaar niet dezelfde ervaring als jouw kat. Hij is bepaald niet overgegaan naar carnibest vanaf dat moment. Maar goed, bij jou heeft het twee weken geduurd, en ik ben pas bij de vijfde dag....
#14843
Iedere kat is verschillend, dat merk je ook hier weer mee. Onze oudste (Poes) had ongeveer 18 jaar brokjes (en blik) gegeten en die was al om voordat ze "katten-BIBI" kreeg: ze begon nl. gewoon aan de BIBI van Sam! ;D De andere (Malice) was ook geen probleem; nou voert zij zichzelf altijd al "vers" bij :(, dus dat was wel te verwachten.
Maar geef de moed niet op: ze moeten gewoon nog leren wat ècht lekker is. ;D
#14844
Moby is een halve pers (zijn vader was een echte pers) en ook Moby is stronteigenwijs met het eten.

Bij hem heb ik ook geprobeerd om wat in zijn bek te proppen maar dat wordt een ongelofelijke strijd waarbij ik erg op moet passen dat ik geen halen in mijn gezicht krijg..... deze methode gebruik ik dus liever niet meer  ;D
#14845
Ivonne, misschien ligt het aan de techniek. Ik zet hem met zijn snoetje naar me toe tussen mijn knieen en met mijn voeten houd ik zijn lijfje tegen. Zelf zit ik dan op de grond of op de bank. Vervolgens gaan mijn linkerduim en -wijsvinger (je hand een beetje draaien zodat die achter zijn kopje komt) onder zijn bovenste hoektandjes en dan duw ik zijn bekkie naar boven open. Dan het eten (of de pil) erin. Geen enkele last met krabben en bijten, alleen een zeer beledigd koppie.

Ik word trouwens wel treurig van al die verhalen van mensen bij wie het geen enkel probleem was.

En zou het toch niet aan het ras liggen? Als jij met een kat met perzenbloed ook zoveel problemen hebt?
#14846
hmmm, mijn techniek is eigenlijk net andersom.

Ik zit op mijn knieen op de grond en ik heb Moby daar tussen geklemd met zijn kop van me af. Op deze manier kan hij geen kant uit (hij probeert gewoon achterwaarts dat dikke lijf van hem onder mij door te krijgen  ???) en omdat hij geen kant uit kan geeft hij dat verzet op, ik kan zijn bek openen maar dan komt hij ineens met zo'n voorpoot met uitgeslagen nagels omhoog maaien (vraag me niet hoe hij het voor elkaar krijgt maar het lukt iedere keer weer)....... het gaat nog steeds goed gelukkig maar fijn is anders (+ de kat gaat behoorlijk in de stress en da's ook wel sneu)

Nou, ook al ligt het eetprobleem aan het perzenbloed dan nog moet je het nog even volhouden...... doe ik ook  :-/
#14847
Tja... ik heb gewoon een super lieve mutserige kat. Ze wordt wel kwaad, daar niet van, maar ze weet niet dat ze nagels heeft waarmee ze me pijn kan doen... Kun je haar niet foppen door een beetje op je vinger te smeren en aan de zijkant van het bekkie naar binnen smeren?
Groetjes, Lizzy
#14848
hahahaha, bij Moby ? dacht het niet  ;D

Nee, dit is er een die er uit ziet als hij de hele dag alleen maar aangehaald en geknuffeld wil worden maar niets is minder waar; dat gebeurt alleen maar als hij dat wil en anders niet  ??? en dat kun je dan ook echt vergeten tenzij je het lekker vind om te knuffelen met een heftig tegenstribbelende kat die erg goed weet waarvoor hij nagels heeft meegekregen  ;D

Ach, desalniettemin is het wel een schatje hoor, maar dan een met gebruiksaanwijzing
 Terug naar “Vragen, problemen en discussie BARF en KVV”

Barfplaats wordt gesponsord door