Hier kun je al je vragen en problemen kwijt over het zelf samenstellen voeding voor katten.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

Door kattie
#14395
oke hier komt de vraag.ik heb nu op internet gevonden dat een kat per kg lichaamsgewicht 50 gr voedsel per dag moet krijgen.hiervan moet dan weer 50 % bestaan uit rauwe botten met vlees.

stel;je hebt een kat van 3 kg...dat betekend dan 150 gr voedsel,dus 75 gr rauwe botten met vlees.

ik weet dat er hier in de buurt moeilijk aan botten te komen is,dus ik zal regelmatig aan moeten vullen met eierschalen.
maar dan vraag ik me dus af hoe het dan zit met die 75 gr?hoeveel gram vlees zou ik dan moeten voeren en hoeveel eierschaal zal ik hieraan toe moeten voegen??

ik ben inmiddels al een stuk verder gekomen na een hoop rondneuzen op internet,en ik zie het echt helemaal zitten om in de nabije toekomst volledig over te gaan op barf ;D alleen moet ik hier dus even achter zien te komen. :-/
Door sylvia
#14397
Hoi Kattie ,
Rauwe botten met vlees,daar versta ik dus ook onder een kippenvleugel en kippennek.Aan vleugels kun je overal komen.Ééndagskuikens is ook vlees met bot,dat is wel zacht bot maar toch ook een goeie calciumbron,Meestal kun je bij de DSZ ééndagskuikens uit de vreizer kopen,of ze kunnen ze voor je bestellen.
Door kattie
#14401
Hoi Kattie heb je bij jullie geen C1000 ofzo,of kun je niet met een slager in je buurt afspreken dat ze voor jou een bepaald gewicht ongemarineerd houden ?
nee er zit hier geen c1000 in de buurt,en de slagers hier in de buurt zien dat niet zitten helaas...
 Terug naar “Vragen, problemen en discussie BARF en KVV”

Barfplaats wordt gesponsord door