Hier kun je al je vragen, problemen, informatie kwijt over vaccinaties, parasieten en wormen

Moderator: Lizzy

Door Cindy de Wolf
#790863
Heeft er iemand Pulvex in huis? Zoja kan degene dan AUB nakijken of de vernieuwde Pulvex ook bescherming biedt tegen hartworm. Ik kan nergens de bijsluiter op het internet vinden.
Door K&D
#791159
Als je dit RAPPORT download en zoekt op Pulvex of Exil of Permethrine dan vindt je alle info en nog meer. Je kunt ook op hartworm zoeken voor de juiste produkten.
Door conleeuw
#791368
Hitam schreef: En? Ik ben te lui om het op te zoeken maar wil het wel graag weten.
oohhh, jij ben erg..... te vroeg voor jou??? ;D
Door Cindy de Wolf
#791451
Hitam schreef: En? Ik ben te lui om het op te zoeken maar wil het wel graag weten.
Ik kreeg helemaal geen info terug :-\ mss doe ik iets fout. ::)
Gebruikersavatar
Door pike
#791841
ik heb exil tickoff liggen (spot on, werkzame stof is ook permethrine). De bijsluiter hiervan vermeldt uitsluitend vlooien en teken. ;)
Laatst gewijzigd door pike op di 10 jul 2007, 23:05, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Cindy de Wolf
#791844
pike schreef: ik heb exil tickoff liggen (spot on, werkzame stof is ook permethrine). De bijsluiter hiervan vermeldt uitsluitend vlooien en teken. ;)
Ik ben bang dat ik genoodzaakt ben om naast de Pulvex ook hartwormtabletten te geven, Grrr is er nou echt niets, behalve de scalibor die tegen teken en hartworm is :-\
Door tt-tjes
#791885
Volgens mijn bijsluiter geeft het alleen bescherming tegen vlooien en teken, en niet tegen hartworm.
Door K&D
#791966
Selamectine en Deltametrine is de werkzame stof tegen o.a. hartworm. De Scalibor heeft deltametrine en Stronghold selamectine. Milbemax , werkzame stof milbemycine en praziquantel beschermt ook. Veel meer kan ik niet vinden.
Gebruikersavatar
Door Hitam
#791974
Er is bij hartworm een verschil tussen stoffen die werken tegen de hartworm zelf en middelen die werken tegen de muggen die het overbrengen.
In principe is het laatste voldoende, lijkt me.
Door Cindy de Wolf
#792746
Heb vriendlief gister bij de da pulvex en milbemax laten halen. Maar volgens mij is er met de rekening iets niet helemaal goed gegaan, 75,90 voor pulvex 6 pipetten en 8 tabletten milbemax, want ik overigens erg veel vind voor een hond van 35kg! Of ligt dit nu aan mij?
Door Cindy de Wolf
#792766
Cathy schreef: Ik weet wel dat hartwormtableten heel duur zijn Cindy ;)
Ze hadden het idd fout gedaan, ik had 4 tabletten nodig gehad. Strakjes even omwisselen. Bah waarom kan die nou niet gewoon tegen de scalibor >:(
Door Decibels
#792773
Productnaam
milbemax (honden)
Leverancier
Novartis Consumer Health B.V., Business Animal Health
Adres Claudius Prinsenlaan 142
Postbus Postbus 3025
Postcode 4714 ZG Breda
Land NL
Telefoon 076 - 5330020
Fax 076 - 5330002

Farmaceutische vorm
Tablet.
Samenstelling
1 tablet bevat 12,5 mg Milbemycine oxime en 125 mg Praziquantel.
Eigenschappen
Milbemycine oxime behoort tot de groep van de macrocyclische lactonen, geïsoleerd uit de gisting van Streptomyces hygroscopicus var. aureolacrimosus. Het is actief tegen mijten, tegen larvale en volwassen stadia van nematoden alsook tegen de larven van Dirofilaria immitis. De werkzaamheid van milbemycine berust op de werking van neurotransmissie bij invertebraten: Milbemycine oxime, net als avermectines en andere milbemycines, vergroot bij nematoden en insecten de membraan permeabiliteit voor chloride ionen via de glutamaat, chloride ion kanalen (gerelateerd aan GABA A en glycine receptoren bij vertebraten). Dit leidt tot hyperpolarisatie van de neuromusculaire membraan en een verslappende verlamming en dood van de parasiet. Praziquantel is een geacetyleerd pyrazine-isoquinoline derivaat. Praziquantel is actief tegen cestoden en trematoden. Het wijzigt de permeabiliteit voor calcium (toevoer van Ca2+) van de membranen van de parasiet wat een onbalans veroorzaakt in de membraan structuur, dit leidt tot membraan depolarisatie en bijna gelijktijdig optredende contractie van de spieren (kramp), snelle vacuolisatie van het syncytium en daarop volgend optredende ontbinding van de huid (blaarachtig). Dit resulteert in een gemakkelijke afdrijving uit het maag- darmkanaal of de dood van de parasiet.
Doeldier
Hond.
Indicaties
De behandeling en controle van menginfecties met volwassen cestoden en nematoden zoals : - Cestoden: Dipylidium caninum, Taenia spp., Echinococcus spp., Mesocestoides spp. - Nematoden: Ancylostoma caninum, Toxocara canis, Toxascaris leonina, Trichuris vulpis. Het product kan ook worden ingezet bij de preventie van hartworminfectie (Dirofilaria immitis), wanneer een begeleidende behandeling tegen cestoden nodig is.
Contra-indicaties
Niet toedienen aan honden die minder dan 5 kg wegen.
Bijwerkingen
Geen bekend.
Dosering/Toediening
Oraal. 0,5 mg milbemycine oxime en 5 mg praziquantel per kg.
Wachttijdadvies
NVT.
Waarschuwingen
Studies met milbemycine oxime geven aan dat de veiligheidsmarge bij sommige Collies of aanverwante hondenrassen minder is dan bij andere rassen. Bij deze honden moet de aanbevolen dosering strikt worden gevolgd. De tolerantie bij jnge puppy''s van deze rassen voor MILBEMAX is niet onderzocht. De klinische verschijnselen bij collies zijn gelijkaardig aan diegene die gezien worden bij overdosering in de globale hondenpopulatie.
Houdbaarheidstermijn
2 jaar.
Verpakking
Doos met 2 tabletten in blister. Doos met 4 tabletten in blister. Doos met 10 tabletten in blister. Doos met 20 tabletten in blister. Doos met 50 tabletten in blister. Doos met 100 tabletten in blister. Mogelijk zullen niet alle verpakkingsgroottes worden vermarkt.
Registratienummer/Kanalisatiestatus
REG NL 10091 UDA

Gewicht:
5-25 = 1 tablet
25-50kg = 2 tabletten
50-70kg = 3 tabletten

info komt van: http://www.vetshop.nl
Laatst gewijzigd door Decibels op vr 13 jul 2007, 09:30, 1 keer totaal gewijzigd.
Door conleeuw
#792775
Cindy de Wolf schreef: Ze hadden het idd fout gedaan, ik had 4 tabletten nodig gehad. Strakjes even omwisselen. Bah waarom kan die nou niet gewoon tegen de scalibor >:(
ja, dat is inderdaad jammer, maar wel goed dat je toch de alternatief neem, je moet er toch niet aan denken dat jou hond een aandenking mee naar huis neem van vakantie :-\ ;)
 Terug naar “Vaccinatie/Parasieten/Wormen”

Barfplaats wordt gesponsord door