Hier kun je al je vragen, problemen, informatie kwijt over vaccinaties, parasieten en wormen

Moderator: Lizzy

Door Cathy
#769087
Hierbij wat info over PROMERIS_DUO.
Houder van de vergunning het in de handel brengen van
Fort Dodge Animal Health C.J van houtenlaan 36
1381 CP WEESP Fabrikant Wyeth Lederle italia S.p.A
18,Via Franco Gorgone
95030,Italie
Dit middel is nieuw en wordt door dierenartsen gegeven tegen vlooien en teken. Als de klant vraagt om Frontline geven verschillende dierenartsen tegenwoordig dit middel.
Omdat volgens zeggen Frontline op ze'n retour is.
Een door mij gefokte reu van nu bijna 7 jaar kreeg dit middel en na een paar uur viel hij om , kon niet meer op ze'n poten staan en was zijn controle kwijt over alles. Het ademhalen ging snel en hij was apatisch.Ze'n hartslag was onregelmatig en nog veel meer klachten.Dit is de tweede keer dat hij zo reageerden en de vorige keer kon de dierenarts niets vinden en dacht dat het misschien iets met zijn hart was. Vervolgens heeft de eigenaar daarna voorzichtig met hem gedaan en minder inspanning gegeven. Hij is daardoor wat dikker geworden , wat dus een verkeerde diagnose is geweest.

In de bijsluiter staat dat als dit bij de hond als bijwerking is er een tegengif nodig is.Hij wist niet dat dit nodig was en had dit tegengif niet eens in huis.
Pas na een dag of 4 ging het beter met hem
Het was hem niet bekend dat dit middel deze reaktie gaf. Volgens hem gaf de fabrikant aan dat elke hond dit mocht hebben.

Vandaag belt ook een pupeigenaar op van een door mij gefokte collie van 10 maanden met hetzelfde probleem.Ze dacht gisteren dat hij er tussenuit zou piepen. Deze dierenarts gaf wel onmiddelijk tegengif en wist ook niet dat dit middel slecht is voor sommige honden.

Deze info is volgens mij zeker de moeite waard om aan jullie te mailen.
Temeer omdat dit een nieuwe middel is .Reactie van de dierenarts:

bedankt voor het doorzenden van deze e-mail. Alle bevindingen van eigenaren bij gebruik van nieuw geintroduceerde middelen zijn zeer nuttig. Even een korte uitleg:
een van de bestanddelen van promeris duo spot-on is amitraz. dit is een stof die al heel lang bestaat en sec gebruikt wordt bij de behandeling van demodex (jonge honden schurft). het is bekend dat chihuahua's niet met amitraz behandeld mogen worden. Ik zou dan ook denken dat er in de bijsluiter hier tegen gewaarschuwd zou moeten worden. De verschijnselen genoemd in de e-mail zijn neurologische verschijnselen die een enkele maal gezien kunnen worden na toediening van promeris duo en vaak snel spontaan verdwijnen. Als tegengif wordt antisedan gebruikt wat elke dierenarts eigenlijk in huis heeft omdat voor anaesthesie heel veel gebruik gemaakt wordt van domitor. Antisedan heft de werking van domitor op, zodat je een te lange werking van domitor kunt verkorten, resultaat: honden zijn eerder wakker.
ook is bekend dat collie-achtigen gevoeliger zijn voor ivermectine, het werkzame bestanddeel van stronghold. Het zou zo kunnen zijn dat deze groep honden misschien ook gevoeliger is voor amitraz.
Daarnaast is de werking van frontline niet op zijn retour. Indien frontline onvoldoende werkt dan zijn dit vaak opbreng-fouten: het middel wordt niet voldoende in contact met de huid gebracht en rolt van de haren af. het is essentieel voor dit middel dat het goed door de huid kan worden opgenomen
ik hoop dat je hier wat aan hebt,
met vriendelijke groet


Dierenkliniek Bron
Alkmaar
_________________
Laatst gewijzigd door Cathy op wo 30 mei 2007, 11:14, 1 keer totaal gewijzigd.
Door K&D
#769766
Op de site van de NSV staat inmiddels een waarschuwing dit middel niet te gebruiken bij Shelties en Collie-achtigen vanwege mogelijke ernstige bijwerkingen.
Door Cathy
#769805
Dubhe en Kyrah schreef: Op de site van de NSV staat inmiddels een waarschuwing dit middel niet te gebruiken bij Shelties en Collie-achtigen vanwege mogelijke ernstige bijwerkingen.
Het moet helemaal niet gebruikt worden denk ik ;)

Gr Jet
Door K&D
#769828
ben ik met je eens, maar bij de NSV zitten hoofdzakelijk Shelties  8)
 Terug naar “Vaccinatie/Parasieten/Wormen”

Barfplaats wordt gesponsord door