Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door Daphne
#732711
Ik heb het al eens vaker over de vastendag gehad maar ik doe het toch nog eens.
Balou krijgt 1x per dag te eten ('s avonds) als hij dus een vastendag heeft, krijgt hij dus na 48 uur pas weer eten, omdat we dan één maaltijd overslaan.
Hier was men het er toen wel over eens dat het kon.
Maar nu valt het ons op dat als hij een vastendag heeft gehad hij de volgende morgen een knorrende maag heeft, dit is natuurlijk niet zomaar en of het wel prettig voor hem is? Voor een vastendag krijgt hij een dubbele (of ruim anderhalve) portie.
Zou de tijd tussen de twee maaltijden dan toch te lang zijn met een vastendag ertussen?? Of moeten we meer eten geven vóór de vastendag?
Door Mevroi Kruim
#732743
Hier knort er ook wel eens iets, maar ik heb nooit gemerkt dat ze er last van hebben.
Ik geef ze meestal wel een flinke maaltijd voorafgaande aan de vastendag, maar ook wel eens niet.
Door hellenbanjerbo
#733025
ha daphne, ik laat ze altijd lekker veel eten de dag voor de vastendag. wel zo'n kilo allebei en soms nog wel meer. van een knorrende maag heb ik nooit wat gemerkt. heeft balou er last van? of is ie net zo levenslustig als altijd?
Door Daphne
#733057
hellenbanjerbo schreef: ha daphne, ik laat ze altijd lekker veel eten de dag voor de vastendag. wel zo'n kilo allebei en soms nog wel meer. van een knorrende maag heb ik nooit wat gemerkt. heeft balou er last van? of is ie net zo levenslustig als altijd?
De rest van de dag merk ik niets aan hem, even vrolijk en net zoveel energie als anders. Maar 's ochtends maakt zijn buik echt lawaai en omdat we al 1x per dag voeren zit er dus 48 uur tussen 2 maaltijden.
Wil gewoon zeker weten dat het genoeg is. Ik denk dat ik nóg wat meer ga geven voor een vastendag. Of een ander soort voeding wat niet zo snel verteert, iemand een idee?
Laatst gewijzigd door Daphne op di 27 mar 2007, 10:42, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door Lizzy
#733060
Volgens mij is het logisch, dat hij een knorrende maag heeft na een vastendag.

In mijn ogen verteerd spiervlees en vleesbot minder snel dan bijv. pens.
Gebruikersavatar
Door *Monique
#733513
Daphne schreef: De rest van de dag merk ik niets aan hem, even vrolijk en net zoveel energie als anders. Maar 's ochtends maakt zijn buik echt lawaai en omdat we al 1x per dag voeren zit er dus 48 uur tussen 2 maaltijden.
Wil gewoon zeker weten dat het genoeg is. Ik denk dat ik nóg wat meer ga geven voor een vastendag. Of een ander soort voeding wat niet zo snel verteert, iemand een idee?
Als ik ze hier laat vasten (niet zo vaak ;)) geef ik ze meestal een dubbele portie lamsschouder, hele kip. En mij is eigenlijk nooit een knorrende maag opgevallen. Maar het lijkt mij idd normaal na 48 uur niet eten ;)
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door