Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Gebruikersavatar
Door *Marga*
#721280
Ik wil volgende week eens gaan beginnen met vers vlees te geven.

Ik heb al opgezocht hoeveel van alles.

Maar vis waar valt dat onder?

Ze krijgen dus 980 gram vleesbotten(50% vlees 50% bot)
Groente           290 gram
orgaanvlees    290 gram
spiervlees        390 gram.

Als ik vis geef wat moet ik dan minder geven?

Sardientjes en panga filet om te beginnen is dat goed?


En wat voor soorten bot zijn 50 % vlees en 50 % bot?

Ze eten wel vaker een kippendrumstick of vleugeltjes en dat gaat goed.
Gebruikersavatar
Door Lizzy
#721288
Als je vis geeft waar geen graat in zit: dan kun je het onder spiervlees laten vallen. Wanneer je vissenkoppen geeft (daar zit vrij veel graat in): dan kun je ze laten vallen onder vleesbot.

Qua vleesbotten en het 50% om 50% verhaal: waar het om gaat is dat je vleesbotten geeft waar nog lekker wat vlees aan zit. En dus geen kale handel. Maar het hoeft niet persee strikt 50% om 50% te zijn, dat is meer een richtlijn. De ene keer geef je kippenvleugels, die zijn redelijk 50% om 50%, de andere keer geef je bijvoorbeeld eendennekken en die zijn eerder 70% vlees en 30% bot en de keer erop geef je parelhoenkarkas en die zijn 40% vlees en 60% bot en ongeveer kom je dan wel goed uit. Dat komt niet zo krap. Maar geef dus geen kale botten (die verteren sowieso slecht). Zeker geen kale botten van grotere dieren (zoals lam en geit enzo). Liever botten met wat meer vlees.

Barfplaats wordt gesponsord door