
O, ja moet ik de pompoen niet eerst koken voordat ik het de hond voer? Het is erg hard, een beetje koolrabi achtig.
Moderator: Lizzy
Tanna schreef: Pompoen kun je ook heel goed in de magnetron doen, op de hoogste stand. De tijd hangt natuurlijk af van het gewicht.Of de hele pompoen in bak met beetje water in de gewone oven zetten.....dan gaat het in stukken snijden ook heel makkelijk.
Altijd even wachten met snijden, want zo'n pompoen wordt gloeiend heet!
Maar de schil wordt prettig zacht en is vrij gemakkelijk te snijden.
Lil schreef: Alleen toen ik die tip van pompoen kreeg was het er het seizoen niet voorNiet zo'n ramp, ik zorg ervoor dat jij volgend jaar pompoen van eigen bodem hebt![]()
Lil schreef: Ow super die tips! Ga zeker de magnetron en ovenvariant proberen. Dat wrikken heb ik namelijk gedaan, maar ja mijn vingers he, ik ben niet zo handigNiet alle pompoenen hebben van zichzelf even veel smaak. De kleine oranje hokkaido's vind ik zelf het smakelijkst, de fleskalebassen zijn ook lekker, lekker stevig.
Dat van die groene vind ik ook een goede tip, ga er nog veel meer kopen en dan vraag ik wel naar die groenen. Heb zelf de pompoen geproefd, maar was er niet zo gek op, een beetje aardappel smaak.
Zondag eet ik zelf pompoensoep (heb zo'n aparte blauwe soeppompoen meegenomen, hopelijk laat ik me door de boer hier in de straat niet te veel wijsmaken).
Ik houd jullie op de hoogte en ga zeker mijn diepvries volgooien met gepureerde pompoen, Boris heeft vaker last van de darmen en de ontlasting zou echt een super middel zijn. Alleen toen ik die tip van pompoen kreeg was het er het seizoen niet voor![]()
Elf schreef: En Kruimel: dat soepreceptje ga ik zeker uitproberen!Ik ook!