Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: pearlsofpassion, koekje

Door moony
#604584
Hallo allemaal!

Ik zit met een dilemma en ik hoop dat jullie me kunnen helpen.
Een van mijn katten is erg verkouden geworden en heeft de rest aangestoken, een ziekenboeg dus hier............
Nu is het zo dat tussen de zieken een zwanger poesje zit, die over twee weken moet bevallen, met haar zijn we ook naar de dierenarts geweest. De dierenarts twijfelde erg om haar antibiotica te geven. Ik heb
wel voor haar en een aantal andere katten antibiotica meegekregen maar bij het zwangere poesje moest ik even nog twee/ drie dagen afwachten.
Deze dagen zijn nu voorbij en ik moet zeggen dat ze wel iets opgeknapt is maar nog wel behoorlijk niest en haar neusje zit nog erg verstopt (heeft het nog wel wat benauwd).
Ze eet wel en is behoorlijk opgewekt. Poesje heeft trouwens net als mijn andere zieke katten geen koorts.
Wat raden jullie me aan?
Alvast bedankt voor jullie reactie!
Door conleeuw
#604590
als ze al wat opgeknapt is, en blijkbaar nog levendig, eet goed, vrolijk, dan zou ik zeker niet de ab kuur er alsnog geven, ze is toch al bezig om zelf de infectie te bestrijden, ik zou het zo laten, tuurlijk hou je goed in de gaten dat ze goed eet en drink en vrolijk blijf en er moet een stijgende lijn in zitten.
Sterkte met de ziekenboeg ;)
Door Mevroi Kruim
#604602
Met Connie eens.
Niesziekte is voornamelijk een virusziekte en daar helpt een AB-kuur niet tegen. Er kan best een bacterie tusendoor lopen maar als moeders verder goed eet en levendig is en geen zieke indruk maakt, afgezien van het niezen, dan zou ik zelf ook gene kuur geven.
Hier zijn er 3 ziek geweest en 2 niet. Van die drie wilden er 2 op een gegeven moment niet meer eten, die heb ik dus dwang gevoerd, niet zo leuk maar je moet. Komt door de versopte neus, ze ruiken niks meer en herkennen hun eten niet meer.
Iedereen is weer fris en gezond.
Door *Robin*
#604659
Bailey at ook niet toen hij zo'n verstopte neus had
Ik kreeg een spuitje zonder naald en zoutoplossing mee en daarmee moest ik elke 4 uur ieder neusgat twee keer met een beetje kracht doorspuiten zodat het snot op zou lossen. dit heeft geholpen, en in de avond kon hij weer gewoon adenmhalen. in de ochtend kon hij dat niet, hij moest door zijn bekkie ademen en dat was geen prettig gehoor, net of hij stikte.
Door Suzan54
#605207
Zo te horen heeft ze alles goed onder controle en krijgen je kittens straks kersverse antistoffen van mama mee.
Er zijn voor als het echt moet voldoende soorten antibiotica beschikbaar die niet schadelijk voor kittens in het laatste stadium van de zwangerschap zijn maar wanneer het niet hoeft, zie ik het liefst geen enkel vorm van medicatie bij een zwangere poes.

Heel veel succes met je ziekenboeg!
 Terug naar “Vragen en Problemen gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door