Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

#3478371
Ik bak meestal wat kleinere broden:
320 gram meel T65, 160 desem van 1:1 (water:meel), 165-187 g water en 8 gram zout.

Ik begin meestal na het eten ‘s avonds.

Ik meng eerst meel, water en desem tot een deeg en laat dit 45 minuten staan. Dan voeg ik pas het zout toe.
Na mengen zout door deeg 3 laten rusten, eerste helft op kamertemperatuur, dan omslaan en de tweede helft van de tijd in koelkast.

Dan bol voorvormen, 15 min. rusten en dan eindvorm aan bol geven.

Dan gaat het de hele nacht de koelkast in, meestal in een rijsmandje bestrooid met rijstebloem. Ik doe er een badmuts op zodat er genoeg ruimte is om te rijzen.

‘s Morgens de oven aan op 230 graden Meestal gebruik ik een gietijzeren pan en die wordt mee verhit.

Als alles goed is doorgewarmd haal ik eerst het brood uit de koelkast, keer het mandje om op bakpapier en sproei een klein beetje water over het brood. Dat water verdampt in de pan tijdens het bakken en zorgt voor wat stoom. Dan til ik het met bakpapier en al in de pan.

Deksel erop en dan 30 minuten met deksel en 15 minuten zonder deksel bakken.

Ik gebruik ook wel eens een speciale bakschaal met een rand die je kan vullen met water en dan bakken zonder deksel, maar ik behaal een beter resultaat met mijn goeie ouwe Le Creuset pan.
Bijlagen
IMG_1573.jpeg
De pan en de schaal.
IMG_1573.jpeg (3.12 MiB) 185 keer bekeken
F824126F-4D16-4B06-8DE2-E83D155562A7.jpeg
F824126F-4D16-4B06-8DE2-E83D155562A7.jpeg (3.39 MiB) 185 keer bekeken
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door