Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door DaisyD
#788952
Naar aanleiding van mijn vraag over onze botpoepende/spugende  Daisy probeer ik de hardheid/verteringsgraad van de botjes op eenrijtje te krijgen.
Op dit moment krijgt ze veel pens (3 keer per week) met daarbij kipnekjes/kuikens of spiervlees met kipnek. Dit om de spijsvertering tot rust te brengen, omdat er wel erg veel bot in haar ontlasting zat de laatste keer.
Als overig bot heb ik momenteel alleen geitenbot/geitenrib en eendenbout.

Wat is nu een goede volgorde om op te bouwen?
Ik denk van zacht naar hard: (eigenlijk moet je lezen: de verteerdbaarheid, want daisy kraakt alle soorten bot, zelfs botten van dragende delen, dat is dus geen goede graatmeter.

zacht: kipnek/ kipkarkarkas /konijn/kwartel/kuikens sardines
iets harder: de poten van de kip/eend en konijn zalm
daarna: lamsbotten (kop/ribben en rug)
daarna: runderrib
hard: geitenrib/stukjes in de geitenstukken/bout
te hard: botten van dragende delen van volwassen dieren.

Ik zit eraan te denken om een volledig zuiglam van een geit te kopen, maar valt dit onder de zachte botten?

Graag jullie mening.
groetjes van een Gelukkig Barfende Daisy  ;)
Door 202Spots
#788963
1) kipnek/ kipkarkarkas /konijn/kwartel/kuikens sardines
2)de poten van de kip/eend en konijn, zalm
3) lamsribben en rug.
4) geitenrib/stukjes in de geiten stukken (GEEN bout bot)
5) lams nek/lam kop
GEEN runderrib.. geef ik nooit meer omdat ik het TE hard vind.
GEEN botten van dragende delen van volwassen dieren.
Ik zit eraan te denken om een volledig zuiglam van een geit te kopen, maar valt dit onder de zachte botten?
Hoe oud is 'n zuiglam?
Wanneer ouder dan 4-6 weken, dan zou ik liever geen poten geven, of alleen het vlees eraf laten scheuren en dan poot bot weg halen.
De rest van de lam/geitje kan denk ik wel tussen# 2 en #3 gerekend worden.
Door DaisyD
#789038
202spots schreef: 1) kipnek/ kipkarkas /konijn/kwartel/kuikens sardines
2)de poten van de kip/eend en konijn, zalm
3) lamsribben en rug.
4) geitenrib/stukjes in de geiten stukken (GEEN bout bot)
5) lams nek/lam kop
GEEN runderrib.. geef ik nooit meer omdat ik het TE hard vind.
GEEN botten van dragende delen van volwassen dieren.
Hoe oud is 'n zuiglam?
Wanneer ouder dan 4-6 weken, dan zou ik liever geen poten geven, of alleen het vlees eraf laten scheuren en dan poot bot weg halen.
De rest van de lam/geitje kan denk ik wel tussen# 2 en #3 gerekend worden.
Thanks voor je reactie!
Deze hang ik boven mijn bed  ;D Nu kan ik de botten iets beter opbouwen voor onze bottenverslinderaar.
Wat betreft de zuiglam (geit), ik weet nog niet hoe oud de lammetjes zijn, maar had begrepen dat het gaat om pasgeboren bokken, die dus niet geschikt zijn voor de melkproductie.  :-\

groetjes van de Gelukkig Barfende Hond Daisy
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door