We zijn begonnen met barf voor onze reu van toen 4 mnd of eigenlijk met kvv in het begin. Na verloop van een paar maanden zijn we kipkarkassen en nekken gaan toevoegen tot hier geen probleem. Nu heb ik enige maanden geleden bij het slachthuis een mooie party vlees en botten gekocht. Ziet er echt prachtig uit. Onze Dondi die de eerste 7 jaar van haar leven alleen maar brokken gegeten heeft en de kipkarkassen en nekken echt niet waardeert werd wild van enthousiasme toen het serieuze werk te voorschijn kwam. Dit gaat tot onze verbazing helemaal goed, Manu in tegenstelling lijkt niet te weten hoe hij er mee om moet gaan. Likt wat bijt wat doet er uren over en dan is er nog niets noemenswaardig gebeurt. Dondi zet een poot op het vlees en trekt zo stukken eraf dit snapt Manu gewoon niet.
Zijn er meer honden die het niet snappen en hoe kan ik hier mee omgaan. Wil kleinere stukken gaan proberen omdat hij geen moeite heeft met de karkassen en nekken. Ze eten apart omdat Dondi haar portie snel wegknaagt en daarna Manu zijn portie afpakt wil dit gedrag niet stimuleren. Ze eten apart in de keuken zijn dan dus al afgesloten van de rest van de kamer. Vaak haal ik het na 3 of 4 uur weg en geef ik het of aan Dondi of gooi ik het restant weg afhankelijk van hoever Manu ermee gekomen is.
Het is niet echt een ramp maar vind het ergens zo zonde het zijn echt mooie stukken vlees en het zou zoveel lekkerder moeten zijn als kvv denk ik.