Ik heb me aardig ingelezen en ik begin er een aardig beeld van te krijgen, ik was een beetje een lijstje aan het maken om mee te beginnen en ik dacht misschien handig om dat hier even neer te zetten.
-Vriezer groot genoeg voor 1-2 maand
-Grote snijtafel, snoeischaar, ijzerzaag, bijltje en messen/ evt gehaktmolen
-verpakkingsmateriaal en bakken met deksels, doos met van die plastic 'chinees' zakken
-groot zeil voor onder de tafel en een los zeiltje voor als ie binnen eet.
-Basispakket vlees(veel lam en kalf als ik de keuze heb), ongeveer 1 kilo van alles wat ik kan krijgen, paar kilo meer spiervlees, pens, hart, kipnekken en kipbouten.
-Supplementen, zeewier, levertraan en misschien wat probiotica ofzo.
-Groenteprutje wat ze accepteerd samen met gemalen orgaanvlees of kvv gekookt en gepureerd in zoutloze bouillon van karkassen.
Voor het de vriezer ingaat maak ik porties van het vlees(ze eet nu 400 gram per dag verdeelt over twee maaltijden ongeveer), ribben en botten wordt direct het harde afgeknipt/gezaagd. Koppen van zalm/konijn/lam enz worden bevroren doorgezaagd. Alles wordt nagekeken op kleine scherpe dingetjes, zo ook de pens.
Alles gaat gebruiksklaar de vriezer in, ik ben voor zover ik kan overzien een middag bezig met 20 kilo gemengde spullen en dat is genoeg voor ruim een maand. Dan moet ik nog wel bevroren koppen doorzagen en het groenteprutje maken dus.
Als ik dat allemaal heb liggen ga ik naast de kvv die ze nu krijgt gewoon proberen wat ze kan en wil en dat net zolang tot ik een volwaardig barf menu bij elkaar kan regelen en dan kan ik de kvv weglaten.
Kom ik zo een beetje in de buurt? Ik ben niet iemand die dagelijks kan gaan shoppen voor de hond, daar heb ik geen tijd voor, maar een dag in de maand ploeteren zodat mn meissie lekker kan barfen doe ik maar wat graag. Ik ben ook overigens heel benieuwd hoe ze reageert als ik 20 kilo vlees en botten op tafel gooi 8)
Groetjes, Henk