0--suzz--0 schreef:
Hallo,
Ik ben een tijdje bezig met wat meer informatie in te winnen over barf, ik wil dit namelijk ook graag gaan voeren...
Ik heb namelijk een mechelaar van 6 maanden en hij komt geen grammetje aan, je ziet zijn ribben heel erg goed...
En zodra hij iets te eten krijgt wat afwijkt van zijn brokken (ja ik weet het ) dan heeft hij diarree..
Hij krijgt wel al 2 dagen in de week Rodi...Dit vindt hij dan ook helemaal te gek...(niet vreemd als hij normaal brok krijgt haha)
Maar nou zou ik graag willen weten met wat voor een menu ik zou kunnen beginnen bij hem...?
Ik weet wel al dat ik met wat zachtere botjes moet beginnen alvorens ik naar de hardere ga...
Maar ik weet dus echt absoluut niet welke de zachte botjes zijn, hoeveel groente/fruit/spiervlees/orgaanvlees etc hij moet hebben... in welke verhoudingen enzo...
En welk vlees/groente/fruit/botten die hij dus absoluut niet mag hebben :-\
Kan iemand mij hierbij helpen (vast wel, anders zit ik op et verkeerde forum haha)
Misschien dat iemand me helpt om een begin menu samen te stellen voor hem?
Alvast bedankt!
Je kunt prima direct van brokken op BARF over stappen. Maar, ik vind eigenlijk dat je zelf je dusdanig moet inlezen in de materie dat je vrijwel helemaal zelf een menu kunt samenstellen voor je hond. Want anders ga je geheid fouten maken, omdat je niet weet wat je voert en waarom. Dus, begin in de bieb te lezen en begin de link te bestuderen die Natasja je al heeft gegeven.
Zachte vleesbotten zijn: kippennekken. En als dat goed gaat: eendennekken. En als dat goed gaat, ingeknipte kippenvleugels of kipkarkassen of delen van hele kip, behalve de poten. Die nog even niet. Of parelhoenkarkas of delen van hele parelhoen. Of een heel kwarteltje. En als dat goed gaat: kun je eendenkarkas of delen van hele eend, konijn geven. En als dat ook goed gaat, kun je bijvoorbeeld geitenribben of lamsribben gaan geven. En geef dan niet 1 enkele rib maar meerdere ribben aan elkaar.
Als je hond erg gevoelig is, zou ik rustig aan beginnen. Niet teveel verschillende soorten vlees, vleesbot en orgaanvlees afwisselen, maar gewoon rustig aan opbouwen, totdat je aan ongeveer 4 a 5 diersoorten zit.
Je kunt bijvoorbeeld aanhouden: 50% vleesbot, 10% a 15% groentemix, 15% a 20% orgaanvlees (inclusief pens) en de rest spiervlees. Tussendoor kun je dan nog gezonde tafelrestjes geven en dingetjes als zuivel, eitje, etc. De BARF rekenhulp is erg handig. Die kun je hier vanaf halen:
http://www.barfclub.nl/index.php?option ... &Itemid=48