- za 02 dec 2006, 11:13
#670339
Het meeste dat ik koop verdwijnt eerst de vriezer in. Niet omdat ik er rekening mee houd dat dingen eerst in de vriezer moeten, maar omdat ik groot inkoop, alles in porties doe en dan in vriezer kieper. Het enige dat ik echt zou invriezen is zalm uit de pacific. En als je niet weet waar je zalm vandaan komt, vries al je zalm dan zekerheidshalve gewoon eerst in. Dit is gewoon nodig omdat zalm uit de pacific aantoonbaar een parasiet-vies-ding in waar honden ziek van kunnen worden.
Zoetwatervis: daar verschillen de meningen over. Volgens Mogens Eliasen kan de zoetwatervis inderdaad parasieten bevatten, maar sterven deze in de maag van de hond (door het maagzuur).
Wild: tja.... ik weet dat je dat eerst zou in moeten vriezen. Zeggen ze. Ikzelf vind het deels onzin. OK, de keuring verloopt misschien anders... En daarom zou ik organen van echt wild of hele prooidieren misschien eerst invriezen. Aan de andere kant vind ik het dus onzin. Een wolf vriest zijn prooi ook niet eerst in. En een wolf vangt echt wel de allersloomste en dus vaak de ziekste dieren. Maak mij wijs dat daar geen wormen en parasieten in zitten. En gaat een wolf daar aan dood? Een hele tijd geleden (dit was gelukkig eenmalig) heeft mijn hond een klein (dus nog levend) konijntje te pakken gekregen en ze vrat 'm gelijk op. Mjah, is wild. En niet ingevroren....
Sardientjes: hoef je niet eerst in te vriezen. Zoals eigenlijk alle zoutwatervis (behalve dus de zalm uit de pacific) niet eerst ingevroren hoeft te worden.