Moderator: Lizzy
tt-tjes schreef: Rauw is dus beter, maar gekookt mag eventueel wel??Meer omelet eten! En de honden eieren voeren
Heb namelijk niet vaak rauwe eierschalen.
202spots schreef: Rauw is beter, 1 theelepeltje per 500gr.vlees is meer dan genoeg.Wie heeft dit geschreven? Dat kan ik niet zo snel ontdekken.
~~~~~~~~~~
What are other natural sources of calcium, other than egg shells and the bones themselves, to supplement?
Personally I would stick with the eggshells, but I have heard people talking to their butcher/meat market and asking them to save bone "sawdust" from when they cut the meats down. This bone dust would be preferable to bonemeal because it would still be in its "raw" state. Eggshell powder can be made yourself, by saving the raw shells, drying and then running them through a coffee grinder. According to Pitcairn, there is 1,800 mgs. of calcium per teaspoon of eggshell powder. Bone Dust contains 8.74 % ash, (1/3 of which is calcium), 25.26 % fat, 13.42 % protein, and 52 % is water. http://www.njboxers.com/faqs.htm#calcium
evelyn02 schreef: Wie heeft dit geschreven? Dat kan ik niet zo snel ontdekken.zoals in de quote al staat:
Mogens zegt nl. dat er misschien wel veel calcium in de eierschillen zit maar dat dit heel slecht opgenomen wordt.
According to Pitcairn, there is 1,800 mgs. of calcium per teaspoon of eggshell powder.Pitcairn is Dr. Richard H.Pitcairn DVM,
evelyn02 schreef: Dank je, nu weet ik eindelijk waar het vandaan komt.Ja, dit maakt het leven soms niet eenvoudig. Maar aangezien Pitcairn niet de enige is en Mogens Eliasen ook niet altijd gelijk heeft (en ook niet het boek "de enige echte waarheid over hondenvoeding" heeft geschreven), vermoed ik dat gemalen eierschaal prima is als Ca supplement. Ik zou zelf nooit alleen eierschalen geven maar ook (gemalen) botten.
Toch vreemd dat twee mensen die zich met de rauwe voeding bezighouden hele verschillende ideeën hebben.
202Spots schreef: zoals in de quote al staat:Hoe bedoel je dat er op verse eieren geen mineral laagje zit? Op welke eieren zit dat dan wel? En moet dat laagje perse verwijderd worden? En er is dus geen verschil in voedingswaarde tussen gekookte en rauwe eierschaal? En leeft jouw elektrische koffiemolentje nog na al die jaren? Ik zag er vandaag eentje in een winkel maar vond het er maar een gammel ding uitzien Ik overweeg om grote hoeveelheden te gaan malen (van gekookte eieren) en zoek iets degelijks daarvoor, dus als je een tip hebt
Pitcairn is Dr. Richard H.Pitcairn DVM,
schrijver van o.a:
Pitcairns Complete Guide to Natural Health for Dogs and Cats
Op page 38 van dit boek schrijft hij:
bij Calcium Supplements o.a
Eggshell powder
This is the cheapest route because you can make the supplement yourself from eggshells which are very high in calcium carbonate.
Here's how to make eggshell powder
Wash the eggshells right after cracking and let them dry until you have accumulated a dozen or so.
(Each whole eggshell makes abouth a teaspoon* op powder,which equals about 1800 mg of calcium)
**Than bake at med.heat for about 10 min,(this removes the mineral coating sometimes added to keep the eggs from drying out) it also makes the shels dry and brittle enough to gind to a fine powder with nut and seed grinder,blender or mortar and pestle.
Grind well enough that there are no sharp pieces.
~~~~~
* 1 teaspoon is ong. 2 hollandse theelepeltjes
**Wanneer je verse eieren gebruikt dan zit er geen mineral laagje op de eieren gespoten.(en hoef je ze niet in oven te doen.. Of je kan de schillen gewoon onder de kraan afspoelen)
Ik bak ze in ieder geval niet...
Ik bewaar alle schalen in de vriezer totdat ik er genoeg heb.
Dan laat ik de hele handel gewoon op de aanrecht drogen en maal ik alles tot poeder in 'n electric koffiemolentje.
In glazen potje (jampot) bewaren wel of niet in de koelkast,blijft oneindig lang goed want bederft niet, maar 1 x per jaar maak ik nieuw en gooi 't ouwe poeder bij me planten.