202spots schreef:
Weet je hoeveel werk het is om 'n nek te ontleden???
Wanneer het gemalen nekken zijn dan zit er echt wel gemalen bot in hoor!!
Gewoon opmaken en vragen of je volgende keer de ongemalen nekken kan krijgen!
Hahaha
Je merkt al dat ik nog nooit zo'n nek gezien heb! Hoeraaa dan krijgt Maxi vanavond voor de eerste keer KIPPENNEKKEN!!!!!!!
Ik heb trouwens nog heel veel meer vragen... Mag ik losbranden? Ik doe het maar gewoon
!
Waartoe behoort runderkopvlees?
Waartoe behoort vis (sardientjes en zalmkop)?
Ik heb net ook zitten denken over bestellingen die ik ga plaatsen. Zou ik met het volgende al heel ver komen? En is het voldoende variatie? Nog tips? (Ohja, de groentemix en eventuele tafelrestjes komen er dus ook nog bij en ik ga nog op zoek naar vis. Verder ga ik ook nog een bezoek brengen aan Mill, dus komt er waarschijnlijk daar ook nog wat van bij.)
Goed, ik dacht dus het volgende (groots) te bestellen (dus ook nog even afwachten of het allemaal lukt):
RMB:
- 5 kilo kippennekken
- 5 kilo kipkarkas
- 1 kilo lamsnekken
- 1 kilo lamsribben
- 2 kilo hazenkarkas
- 3 kilo eenden karkassen/vleugels
- 2 kilo eendennekken
- 1 kilo kalfsribben
Orgaanvlees:
- 1 kilo kippenmaagjes
- 1 kilo kippenlevertjes
- 1 kilo lamshart
- 1 kilo lamslever
- 1 kilo kalfshart
- 2 kilo lam/schaap pens
- 1 kilo lam/schaap long
- 2 kilo runder penslap
Orgaanvlees mag niet zo veel, weet ik
, maar voorraad is handig. Heb me dus nog niet verdiept in hoeveel per week van alles en de percentages, want ik vond dat ik eerst maar eens moest zien wat ik allemaal in huis kan krijgen. Is dit al een goed begin (naast de groentemix, vis en evt. wild)? Kippennekken en eendennekken zijn goede beginnersbotten toch? En ik heb express kalf en lam, dat zou toch ook wat zachter zijn? Maar goed, eerst dus beginnen met die nekken. En spiervlees? Wat is dat zoal?
En nu weer even kalmeren...