Okee, net even weer op zoek geweest. Bij de supermarkt kan ik aan het volgende komen:
- Hele kip (E3,30)
- Kippenlevertjes (300g voor E1,35)
- Mergpijp (E1,50)
- Soepvlees met been
- Rundschenkel
- Kipdrumsticks
Beetje redelijke prijzen? Wat gebruik je precies van de hele kip? Gewoon de hele kip
? En zijn de laatste 4 bruikbaar?
Bij een boerderij in Duitsland waar ze biologisch vlees verkopen hebben ze dit:
Wir haben Karkassen von Hühnern, Hundeknochen, Hundewurst und ab und zu Innereien von Rindern, die Sie selbst abholen undportionieren müssen.
Prijzen weet ik nog niet. En wat die Hundeknochen en Hundewurst bevat heb ik ook geen idee van.
tieneke schreef:
Om te gaan barfen heb je vooral variatie nodig,kijk waar je aan kunt komen en aan de hand daarvan stel je je menu samen
Dus bijvoorbeeld: kippennekken/karkas/hele kippen/maagjes/hartjes/lever/rundvlees/runderstrot/kopvlees/vuile pens/lever/hart/eendkarkas/eendennekken/lever/hart/lamsvlees/lamsribben/hart/lever/schapenvlees/pens/gans/kalkoenvlees/lever/nekken(gemalen)konijn/karkas/lever/geitenribben/hertenribben/vlees/lever/ etc... etc.... en niet te vergeten 1 keer per week vette vis zoals sardien,zalm,makreel,forel etc
Wat is kippenkarkas eigenlijk precies? En dat geef je ook in z'n geheel? En wat is kopvlees? En wat is VUILE pens? En kalkoennekken moeten gemalen zijn? En vis? Ook in z'n geheel???
Zoooooo heel wat te vragen!