Moderator: Lizzy
Lizzy schreef: In mijn volkome-diepvries-boekje staat dat je hele eieren, zonder schaal welliswaar, heel goed kunt invriezen en 1 jaar houdbaar zijn. Je kunt geen gekookte eieren invriezen.Maar als je een groentenmix maakt, vermaal je de eieren en zijn ze dus niet meer heel.
Jolly schreef: hoe kan je in hemels naam een ei heel houden als je het zonder schaal hebt ??? ???Hetzelfde als je het in de koekenpan gooit
Rovanna schreef: Maar als je een groentenmix maakt, vermaal je de eieren en zijn ze dus niet meer heel.Met een heel ei bedoel ik (of eigenlijk het boekje) het eiwit + eigeel. Je kunt beide ook splitsen en onafhankelijk van elkaar invriezen. En een eierdooier is 9 maanden houdbaar en het resultaat is goed en het eiwit is 12 maanden houdbaar en het resultaat is zeer goed en een heel ei (wit + geel) moet je door elkaar roeren. De houdbaarheid is dan 12 maanden en het resultaat zeer goed.
Malamoods schreef: Als ik het dan goed begrijp kan het dus wel, omdat je het ei door de groentenmix mengt.... Dan hoef je het niet meer te klutsen toch?Wil je het dan invriezen?
Rachel.
202spots schreef: Wil je het dan invriezen?Ik gebruik het ei door de groentenmix om het wat smeuig te maken. Zonder ei (met blender) wordt de mix te droog...
Tenzij je ZOveel eieren gratis krijgt, begrijp ik eigenlijk niet eens waarom er eieren ingevroren worden..of 't nou geklutst is,of apart geel of apart wit...
Maar ik zou dus echt niet 'n ei met de groentemix mengen en dan samen invriezen.
Ik vind het niet zo moeilijk om gewoon 'n vers ei door het voer te gooien, en begrijp dus niet waarom het perse door de bevroren groentemix gedaan word..