Uit onze moestuin vries ik voor de winter wat in voor de honden.
Slaboontjes en peulen rauw, worden t.z.t. even gekookt.
bladgroenten vries ik niet in, wordt zo zacht.
Nu begint de courgette plant te produceren en hoe vries ik dat in? Dus niet voor een korte bewaring, maar voor langere tijd. Pureer ik het en vries ik het dan in, of stoom ik het even, in blokjes gesneden en vries het dan in. Kan ik het dan na ontdooien gebruiken, of wordt het te snotterig?
Dezelfde vraag geldt voor pompoen, is nu nog aan het groeien, maar dat komt wel.
Bietjes kook ik voor onszelf, maar zou ik dat voor de honden rauw kunnen pureren?
Bietjes en wortelen kan ik's winters makkelijk van BD kwaliteit kopen. Lijkt me beter, dan diepvries.
Voor de zekerheid voeg ik 's winters maar driemaal per week één vit.C tabletje toe, voor dan vier kleine honden.
Hoe zit het nu met het toevoegen van olie voor de vit.E?
Ik weet, dat Lizzy dat niet nodig vindt, mits er een goede groentemix wordt verstrekt. Mijn groentemix is simpel, 2 à 3 groentes. Ik maak drie maal per week, eenmaal met lever en twee maal met ei, de helft bladgroente en de andere helft wortel, pompoen enz. Dus geen noten en zaden.
Ik lees, zowel bij Duck, als bij Carnibest, dat er olie wordt toegevoegd. Zelf heb ik jaren en jaren een lepeltje, half levertraan, half maiskiemolie gegeven.
Vraag me nu dus af, of ik niet toch wat maiskiemolie zal geven. Wekelijks wordt er lever gegeten, 4% van het totaal(heb ik hier ergens gelezen) en er wordt wekelijks zalmkop gegeten. Op het ogenblik krijgen Guusje en Karmijn twee zalmolie capsules per week, dat stopt binnenkort, is van buitenaf gezien niet meer nodig.
Ben benieuwd naar de adviezen. Zelf denk ik, wel een beetje olie, maar wie weet?