Vorige week heb ik vlees gehaald toen het echt behoorlijk warm was.
We waren eerst bij de poelier geweest, toen bij het slachthuis en toen moest ik nog een uurtje naar huis rijden. Vervolgens nog zo'n 75 kilo vlees staan verpakken waarna het geheel in de vriezer kwam. Ik had het zoveel mogelijk in het 'invries' gedeelte gedaan, en iedere keer als ik wat klaar had meteen in de vriezer gedaan. De volgende ochtend merkte ik dat alles nog niet helemaal bevroren was. 't is dus toch teveel geweest voor de vriezer (m'n moeder zei vandaag dat ik ook nog een knopje aan had moeten zetten, aan de onderkant van de vriezer).
Nu ruikt het vlees niet helemaal fris als het ontdooid is. Ziet er nog wel goed uit maar het ruikt wat sterker dan normaal. Ik geef het wel aan de honden en ze eten er lekker van
Alleen gister had ik kipkarkassen, en Loebas vertikte het dus weer om te eten (heeft overigens met de loopse teven te maken want hij staakt de hele week al). Heb 't in een doos met deksel in de koelkast gedaan. Vanmorgen haalde ik het eruit: Kanonne, wat stinken! Ik ging zowat over m'n nek.
Ondanks dat het in een afgesloten bak had gezeten toch maar de koelkast uitgesopt.
M'n vragen zijn nu: is het die dag gewoon te warm geweest, en ruikt het vlees daarom zo sterk? Ik geef het wel aan de honden, dat kan toch geen kwaad?
En hoe pakken jullie het aan met verpakken en invriezen als je grote voorraden vlees inslaan?