Vraagje over de hele eenden die ik bij het Islam Centrum in R'dam heb gehaald: moeten deze ook tien dagen ingevroren worden? Denk dat dit geen wilde eenden zijn dus dacht zelf eigenlijk van niet.
Ben gister bij de biologische Slagerij Groene Weg in R'dam geweest, omdat ik mijn honden toch liever beestjes geef die een enigszins normaal leven hebben gehad en dus niet uit de bio-industrie komen. Deze wist gelijk dat ik het over barf had en dat hij een stuk of tien vaste klanten heeft. Maar hij zegt dat kipkarkassen niet echt heel geschikt zijn, omdat ze hele scherpe botjes bevatten. Zij gebruiken hier dan ook speciale handschoenen voor. Nu geef ik mijn honden kippennekken/vleugels en kipfilet en wel karkassen van parelhoen en eend en heb hier geen problemen mee. Heeft het er misschien ook mee te maken dat de (soep)kippen van biologische afkomst langer (ik geloof 4 x) leven? En nog een vraagje aan de klanten van de Groene Weg: wat halen jullie daar precies? Ze hebben geen kopvlees (ivm BSE zei hij), wel hart en een lamsbotje maar volgens mij geen lams/geitenribben e.d.